Britská speváčka Lily Allen každý deň kontroluje internet a sleduje, čo o nej píšu bulvárne médiá. 29-ročná interpretka, ktorá nedávno vydala svoj nový štúdiový album Sheezus, to uviedla v rozhovore pre BBC Radio 1.

"Ako žena si myslím, že je to náročné, pretože bulvár sa k ženám správa naozaj pohŕdavo, jednoducho ohavne. Nebudem klamať – každý deň si googlim moje meno. Presne viem, čo sa o mne píše. Väčšina z toho sú nezmysly a je pre mňa naozaj ťažké nereagovať na to, pretože si myslím, že som múdrejšia ako ľudia, ktorí o mne píšu hlúposti," povedala speváčka. Na otázku moderátora Grega Jamesa, či ju trápi, že o nej bulvár často píše, však odpovedala, že by ju skôr trápilo, keby o nej nepísal vôbec.

Prečítajte si: Neprajníci, zlý šoubiznis aj potraty. Lily Allen na novinke nešetrí nikoho

Lily Allen po prvý raz predstavila verejnosti svoju hudbu v roku 2005, keď zverejnila niekoľko skladieb na portáli MySpace. Keďže si získala množstvo fanúšikov, nahrávacia spoločnosť Regal Recordings jej ponúkla zmluvu a následne so singlom Smile z debutovej nahrávky Alright, Still (2006) ovládla britský singlový rebríček. Komerčne úspešný album jej priniesol i nominácie na Brit Award či Grammy.

O tri roky neskôr uzrela svetlo sveta druhá štúdiovka It's Not Me, It's You, ktorú v roku 2010 nominovali na Brit Award v kategórii Najlepší britský album a Allen si z ceremoniálu odniesla sošku pre Najlepšiu britskú sólovú interpretku. Z tejto nahrávky, ktorá sa umiestnila na vrchole britského albumového rebríčka, pochádzajú úspešné single ako The Fear a Not Fair. Allen má na konte aj tri prestížne ceny Ivor Novello, ktoré udeľuje Britská akadémia textárov, skladateľov a autorov (BASCA).

Speváčka v roku 2009 ohlásila koniec kariéry, no k hudbe sa vrátila, pretože sa údajne doma nudila. Začiatkom mája vydala spomínaný tretí štúdiový album Sheezus (2014).

Zdroj: SITA
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Lily Allen