Od vydania prelomového singla Wonderful Life a albumu Happiness, ktoré anglickej synthpopovej dvojici Hurts zabezpečili veľký úspech na medzinárodnej scéne, uplynulo už sedem rokov. Medzitým vydali ďalšie dve štúdiovky a tento rok bude nasledovať ďalšia, ktorú predstavia naživo aj slovenským fanúšikom.

"Album plný vášne, bolesti a túžby. A najlepšej hudby akú sme kedy urobili," týmito slovami ohlásili Hurts svoj štvrtý album s názvom Desire, ktorý vyjde 29. septembra na značke Columbia Records. Predznamenáva ho singel Beautiful Ones, ktorý po vlažnejšie prijatom albume Surrender (2015) ukazuje kapelu v skvelej forme. Svedčia o tom aj nadšené ohlasy hudobných kritikov z magazínov ako NME, i-D, The Line of Best Fit alebo Attitude.  

Samotná kapela pieseň označuje za "oslavu individuality". Zverejnila ju spolu so silným a znepokojivým videoklipom, ktorého autorom je spevák skupiny Theo Hutchcraft. Sám si v ňom zahral muža prezlečeného za ženu, ktorého po ceste z klubu napadla skupina mužov a on ich následne zrazil autom. Video je však nakrútené v spätnom slede, a tak najskôr vidíte incident a až potom všetko to, čo mu predchádzalo.


Významnú rolu v úspešnom príbehu Hurts hrá spojenie textov vyjadrujúcich kontrastné emócie a témy lásky, krásy ale aj nenávisti a brutality, s nenapodobiteľným vlastným zvukom, ktorý spája melanchóliu s eufóriou, a kvalitným vizuálnym prevedením. Výnimočné sú aj ich koncerty, o čom sme sa mohli prvýkrát presvedčiť pri ich slovenskej premiére na Grape festivale v roku 2011 a následne aj v roku 2013 na podujatí Electronic Beats v Bratislave (reportáž).

Návrat kapely do nášho hlavného mesta sa uskutoční v sobotu 18. novembra v Majestic Music Clube. Slovenský koncert je jedným z najmenších v zozname zastávok doposiaľ najrozsiahlejšieho turné. Exkluzívna klubová šou tak fanúšikom ponúkne výnimočnú príležitosť byť k svojim miláčikom bližšie ako kedykoľvek predtým, a zažiť koncert veľkej kapely ešte intenzívnejšie. 

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informovala Bibiána Grebeňová Šedivá z Agentúry KVAS. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Stanislava Karellová - archív Electronic Beats

Súvisiaci interpreti: Hurts