Anglická skupina Gorillaz zverejnila skladby Humility a Lake Zurich. Na prvej menovanej sa podieľal aj džezový gitarista George Benson. Spoluzakladateľ skupiny Jamie Hewlett k tejto piesni nakrútil aj videoklip, v ktorej sa okrem fiktívnych členov formácie objavil aj herec a muzikant Jack Black.

Obe skladby sa budú nachádzať na albume The Now Now, ktorý sa dostane na trh 29. júna. Líder formácie Damon Albarn v šou Zanea Lowea na rádiu Beats 1 prezradil, že album produkoval James Ford, s ktorým už spolupracovali napríklad Arctic Monkeys. Na počine sa podieľali aj ďalší dvaja hostia - Snoop Dogg a Jamie Principle, a to konkrétne na skladbe Hollywood. The Now Now bude obsahovať celkovo jedenásť piesní.


Virtuálnu skupinu Gorillaz vytvorili v roku 1998 spomínaní Damon Albarn a Jamie Hewlett, pričom jej členmi sú fiktívni hudobníci 2-D, Murdoc Niccals, Noodle a Russel Hobbs. Debutový, eponymný album vydali v roku 2001. Po ňom nasledovali nahrávky Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) a The Fall (2011), po ktorej si dala formácia prestávku. Vlani uviedli na trh novinku Humanz. Na konte majú hity ako Clint Eastwood (feat. Del The Funky Homosapien), 19-2000, Feel Good Inc. (feat. De La Soul), Dare (feat. Shaun Ryder) alebo Dirty Harry (feat. Bootie Brown). Podarilo sa im získať napríklad Grammy, BRIT Award, NME Award alebo dve MTV Video Music Awards.


Tracklist albumu Gorillaz - The Now Now:
1 Humility (feat. George Benson)
2 Tranz
3 Hollywood (feat. Snoop Dogg and Jamie Principle)
4 Kansas
5 Sorcererz
6 Idaho
7 Lake Zurich
8 Magic City
9 Fire Flies
10 One Percent
11 Souk Eye

Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Jamie Hewlett - Gorillaz.com

Súvisiaci interpreti: Gorillaz