Po štyroch rokoch od svojho zatiaľ posledného albumu Aj teba sa to týka vydáva skupina Dorian Gray novinku s názvom Druhá tvár. Trio v zložení Vadim Bušovský, Boris Brna a Dano Urbán zostáva verné svojmu dlhoročnému soundu – rockovému, gitarovému, s nezameniteľným Vadimovým hlasom.

Spevák a gitarista v jednej osobe sa postaral aj o väčšinu repertoáru na novej veľkej platni, skladieb zložil deväť, desiatu pridal basák Dano Urbán. Autorom textov je Braňo Moskáľ. Nová je však filozofia, s ktorou skupina k tvorbe pesničiek pristúpila, čo signalizuje aj názov albumu Druhá tvár.

„Chceme naozaj ukázať fanúšikom aj našu inú stranu, preto sme zvolili odlišný spôsob pri tvorbe hudby aj textov. Oveľa jemnejší ako na predchádzajúcich nosičoch. Chcel som sa v slovách našich skladieb venovať aj ženám, láske a ďalším krásnym veciam, ktoré k životu patria,“ povedal Vadim Bušovský. Nahrávanie repertoáru na album Druhá tvár trvalo skupine Dorian Gray len štyri dni. „Led Zeppelin robili svoje platne za ešte kratší čas,“ smeje sa Vadim. „Dnes sú však iné technológie aj iné požiadavky na zvuk.“

Už známou pesničkou z nového repertoáru je Neznáma, ku ktorej Dorian Gray nakrútili aj video. Vadim má už vytipovaný aj ďalší singel: „Nemám, samozrejme, nadhľad nad vlastným dielom, no podľa mňa skladba Zlodej koní ideálne reprezentuje tú našu druhú tvár a je to jedna z vôbec najkrajších piesní, ktoré sme urobili.“

Nové skladby bude kapela prezentovať už o necelý mesiac ako predskokan aj na koncerte Guns N‘Roses. Uskutoční sa 13. júla na letisku pri Piešťanoch, Dorian Gray si na ňom doprajú aj nadštandardný servis – najali si celý štáb ľudí, ktorý sa im postará o aparatúru a nastavenie zvuku, na pódium teda prídu ako veľké hviezdy.

Dorian Gray - Neznáma

Zdroj: manažment kapely Dorian Gray
Foto: PR