Známa slovenská skupina Gladiator organizuje na futbalovom ihrisku vo Veľkých Ripňanoch 21. júla piaty ročník hudobného festivalu Rip Fest. Je samozrejmé, že kapela sa popri organizovaní podujatia postaví aj na koncertné pódium.

"Program vždy staviame na známych menách našej hudobnej scény. Ale šancu predstaviť sa širšiemu publiku dávame aj mladým kapelám z regiónu Nitra, Topoľčany, Piešťany a Hlohovec. Snažíme sa, aby každý rok na festivale hrali iné kapely," uviedol k dramaturgii programu Georgio Babulic, bubeník kapely Gladiator a jeden z organizátorov festivalu.

Tento rok prídu na Rip Fest IMT Smile, Janko Kuric a skupina Vidiek, česká formácia Maxim Turbulenc, predstavia sa aj skupiny Paranoid, Downhill či Michal Chrenko s kapelou.

"Každý ročník sa nám návštevnosť zvyšuje. Verím, že to potvrdíme aj teraz. Stále máme potenciál privítať na festivale nových ľudí, ktorí ani netušili, že Veľké Ripňany sú tak blízko ich domova. Je to totiž v strede miest Nitra, Topoľčany, Piešťany a Hlohovec, asi 20 kilometrov od každého z nich. Na Rip Fest chodia aj ľudia, ktorým sa po minulé ročníky páčilo. Naším cieľom je pozdvihnúť kultúrnu silu v regióne. Som rád, že nám obec Veľké Ripňany vychádza v ústrety," dodal pre médiá Babulic.

Na Rip Feste sa v minulých rokoch vystriedala špička slovenskej hudobnej scény. Spolu so skupinou Gladiator si tu zahrali Desmod, Zuzana Smatanová či Katka Knechtová. Nechýbali ani hostia z Česka, medzi nimi napríklad Ivan Mládek so svojím Banjo Bandom. Na minulý ročník festivalu vo Veľkých Ripňanoch zavítalo vyše 3000 fanúšikov dobrej hudby a zábavy.

Zdroj: TASR
Foto: Propaganda House

Súvisiaci interpreti: Gladiator, IMT Smile