Americká indie-folková skupina Bon Iver predstavila novú skladbu s názvom Heavenly Father, ktorú nahrala na soundtrack snímky Wish I Was Here (2014). Ide o ich prvú zverejnenú pieseň od vydania druhej štúdiovky Bon Iver, Bon Iver (2011).

Okrem Heavenly Father sa na soundtracku spomínaného filmu bude nachádzať aj ich staršia skladba Holocene, ktorá pochádza práve z albumu Bon Iver, Bon Iver. Na soundtrack okrem Bon Iver prispeli napríklad aj Cat Power s Coldplay, The Shins či The Head and The Heart.

Skupinu Bon Iver založil v roku 2007 hudobník a spevák Justin Vernon. Formácia má na konte zatiaľ dva štúdiové albumy - For Emma, Forever Ago (2008) a Bon Iver, Bon Iver (2011), a tiež EP nahrávku Blood Bank (2009). Podľa amerického internetového magazínu Pitchfork je Bon Iver, Bon Iver najlepším albumom roka 2011 a spomínaný singel Holocene zas druhou najlepšou skladbou roka 2011. Kapela zaň získala v roku 2012 dve nominácie na Grammy v kategóriách Nahrávka roka a Skladba roka.

Bon Iver boli okrem toho v tom istom roku nominovaní na Grammy aj v kategóriách Nováčik roka a Najlepší alternatívny album, pričom v oboch menovaných zvíťazili. Ich druhú štúdiovku či skladby z nej už ocenil aj britský hudobný portál Gigwise.com. Slová chvály na adresu Bon Iver vyriekla aj speváčka Adele, podľa ktorej je ich nahrávka najlepším albumom roka 2011.


Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/boniver - Tim Lytvinenko

Súvisiaci interpreti: Bon Iver