Americký hudobník Bruce Springsteen odohral na helsinskom Olympijskom štadióne v utorok 31. júla koncert, ktorý trval úctyhodné štyri hodiny a šesť minút. Šesťdesiatdvaročný muzikant tým prekonal doterajší rekord svojho turné, keď 17. júna hral v Madride tri hodiny a 48 minút.

V rámci Wrecking Ball tour sa Springsteen zastavil aj v Českej republike a Rakúsku. V pražskej Synot Tip aréne hral "len" tri hodiny a dvadsať minút a na vypredanom viedenskom Štadióne Ernsta Happela pred 50-tisícovým publikom o dvadsať minút dlhšie.

Koncert v Helsinkách bol posledným z európskej časti svetového turné, v ktorom bude držiteľ dvoch Zlatých glóbusov a jedného Oscara od 14. augusta pokračovať v Severnej Amerike. Už teraz je jasné, že Springsteenova šnúra bude minimálne v prvej trojke najnavštevovanejších a najziskovejších koncertných turné roka.

Bruce Springsteen
debutoval bez väčšieho úspechu nahrávkou Greetings from Asbury Park, N.J (1973). Prvý veľký hit, Born to Run, vydal o dva roky neskôr. Dodnes uviedol na trh 17 štúdioviek vrátane jedného z najúspešnejších albumov 80. rokov - Born in the U.S.A. (1984). Celkovo až desať jeho albumov dobylo americký rebríček Billboard 200, pričom osem z nich na vrchole hneď debutovalo. Springsteen má na konte zatiaľ 20 cien Grammy a od roku 1998 je členom Rock'n'rollovej siene slávy. 

Bruce Springsteen - Wrecking Ball (Live) 

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/ Polfoto/Anthon Unger

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen