Posledný augustový víkend bude tradične patriť festivalu Lodenica, ktorý okrem najväčších slovenských a českých mien folku a country zvykne potešiť aj fanúšikov oldies. Inak tomu nebude ani tento rok - o poriadnu nádielku popu pre pamätníkov sa postará skupina Middle of the Road, ktorá sa preslávila hitom Chirpy Chirpy Cheep Cheep.

K hviezdam tohtoročnej Lodenice ako sú Emir Kusturica, bratia Nedvědovci a skupiny ako Čechomor, Kamelot či Ploštín Punk najnovšie pribudla škótska kapela Middle of the Road. Tá sa na Slovensko vráti po vyše 40 rokoch. "Obávam sa, že o Slovensku veľa nevieme. Niekedy v 70-tych rokoch sme tu už síce boli, no nič si nepamätáme. Je to už naozaj dávno. O to viac sa tešíme," hovorí zakladajúci člen kapely Ian McCredie.

Middle of the Road žali najväčšie úspechy práve v 70-tych rokoch minulého storočia. Z každého zo štyroch vtedy vydaných singlov sa predalo aspoň po milióne kópií a stali sa zlatými. Najväčší úspech zaznamenali s piesňou Chirpy Chirpy Cheep Cheep, z ktorej sa predalo až 10 miliónov kusov a aj na Slovensku ju poznajú asi v každej domácnosti. Ak si myslíte, že to nie je pravda, spýtajte sa svojich rodičov...


Škótski popoví seniori dnes hrajú v zložení Ian McCredie (vokály a gitara), Stuart McCredie (gitara), Lorna Bannon (spev) a Stephan Ebn (bicie). Veria, že fanúšikovia si ich hity pamätajú a rozdivočia sa spolu s nimi. "Zahráme naše najväčšie hity zo 70-tych rokov, ale pridáme aj novinky Staying Alive, Yellow Boomerang či Feel Like Makin Love. Veľmi sa tešíme. Festivaly pod holým nebom sú totiž fantastickým zážitkom, ak vyjde počasie. A pokiaľ prší, je to zas výzva pre nás muzikantov, aby sme to i tak zvládli a zabavili návštevníkov," dodáva Ian McCredie.  

"Middle of the Road sú jedným z našich tohtoročných úlovkov. Verím, že to ocenia ich fanúšikovia a budú si s nimi pospevovať hity, ktoré nestarnú. Snažili sme sa program skoncipovať tak, aby si to užili mladí aj seniori, milovníci country, popu aj rocku. Nebudú chýbať ani ľudovky v moderných úpravách, o čo sa postará Čechomor a Družina. Všetkých vás srdečne pozývame," uzatvára organizátor festivalu Dušan Drobný z agentúry Topfest, ktorá festival organizuje.

Festival Lodenica sa uskutoční na tradičnom mieste v Autocampingu Lodenica v Piešťanoch od 25. do 27. augusta. Okrem spomenutých kapiel vystúpia aj IMT Smile, Desmod, Všichni Svatí, The Buttons, Devítka, Malina Brothers, Allan Mikušek, Pavel Žalman Lohonka, Bukasový Masív a ďalší. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke festivalu www.lodenica.sk.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Middle Of The Road