Skupina Virvar vydala vo štvrtok 31. augusta svoj druhý videosingel s názvom Generácia. Po poetickom debutovom videoklipe Všetko alebo nič prichádza mladá kremnická skupina s druhou ukážkou z pripravovaného albumu.

Pieseň Generácia je súčasťou pripravovaného albumu skupiny Virvar, ktorý sa nachádza v štádiu mixovania a finalizácie. Kapela sa k novinke rozhodla spraviť videoklip plný mladých ľudí a exteriérov ich rodného mesta, čím sleduje kontrast oproti prvotine, ktorá bola skôr poetická a intímna. Kapela chce ukázať skutočnosť, že jej generácia nie je zlá a ako spieva vo svojej novinke, vie nielen prijať, ale aj dávať.

V klipe okrem členov skupiny účinkujú absolventky tanečného odboru ZUŠ J. L. Bellu v Kremnici, ako komparz členovia Detského divadelného súboru Zrkadlo z tej istej ZUŠ a žiaci deviateho ročníka ZŠ Pavla Križku v Kremnici. Realizáciu videoklipu zverili mladí hudobní nadšenci opäť do rúk obrazovému a zvukovému štúdiu Môlča Records bratov Bošeľovcov.


Svoju muzikantskú púť začínala skupina Virvar interpretáciou známych slovenských piesní od skupín Polemic, Inekafe, či IMT Smile. Po čase sa však čoraz viac začala venovať vlastnej tvorbe a autorský potenciál pôvodne bubeníka a dnes gitaristu Mareka Vojtka pretavila do playlistu plného autorských piesní.

Skupina hrá v zložení a nástrojovom obsadení: Matúš Vojtko (14) - spev, Eva Mališová (17) - elektroakustická gitara, Marek Vojtko (17) -gitary, kláves, vokál, Samuel Junas (17) - basgitara, vokál a Dávid Hric-Matúška (18) - bicie, vokál.

Informácie a foto pre Hudba.sk za skupinu Virvar poskytol Marián Vojtko.