Nové CD Tomáša Klusa a Cílovej skupiny Spolu je štýlovo rozmanité a jeho hlavným posolstvom je poznanie, že hovoriť spolu a milovať sú najcennejšie okamihy v živote. Album vychádza v exkluzívnej distribúcii Supraphonu 7. septembra, kedy bude k dispozícii u všetkých predajcov CD, a v digitálnych servisoch ako sú Supraphonline, iTunes, Spotify a ďalšie.

O výrazný design nového albumu, ktorý pracuje s princípom kruhu, sa postaral výtvarník a tatér Ondrash v spolupráci s grafickým designérom Stanislavom Tomšejom. Súčasťou výpravného bookletu sú tiež foto karty Tomáša Klusa, členov Cílovej skupiny, Tamary Klusovej a ďalších SPOLUpracovníkov. Svojím objektívom ich zachytil fotograf Tomáš Třeštík. Ku každému CD je pribalený farebný náramok.

"Onu cestu k poznaniu, že spolu je najlepšie, sa snažia mapovať piesne vyskladané tak, aby čo najvernejšie podali príbeh premeny, zmeny vnímania, vyrovnania strán prijímania a dávania toho najcennejšieho, čo nám tu bolo dané zažiť – lásky. Čím jasnejšie a pevnejšie budú naše vzťahy s okolím, čím viac si medzi sebou veci vysvetlíme pravdou, tým skôr uvidíme, že nie je tak zle ako sa hovorí, pretože z podstaty chceme všetci dobro. Volíme k nemu rôzne cesty. Zastávame rôzne uhly pohľadov naň. Cieľ máme všetci rovnaký, nech je kdekoľvek. Chceme byť spolu s láskou. Nech sme. Nech je lásky plný svet. Album Spolu venujem jej vo všetkých podobách," hovorí Tomáš Klus.

Tomáš Klus a jeho Cílová skupina album nahrávali v štúdiu ArtDock Marka Štiftera vo februári tohto roka. Prvým singlom bola skladba A pak, ktorú s Tomášom Klusom naspievala jeho manželka Tamara. K piesni vznikol v réžii Jordana Haja a Givinara Kříža videoklip, ktorý má aktuálne na YouTube vyše 5 miliónov vzhliadnutí. Druhým singlom bola baladická skladba Tichá voda hovoriaca o tom, že ľudia v sebe majú veľa ostychu prehovoriť.


Album Spolu obsahuje výlety do rôznych hudobných štýlov. Zaznejú rockovejšie, folkové či indie skladby, ale i "krčmová odrhovačka". Celkom 21 žánrovo pestrých skladieb ľahko presahuje hodinovú stopáž. Pre album je charakteristický princíp kruhu, ktorý sa premietol i do designu bookletu z dielne renomovaného výtvarníka a tatéra Ondrasha (vlastným menom Ondřej Konupčík), ktorý okrem iného stojí za nedávno vzniknutým Nadačným Fondom Zkruhu. Organizácia usporiadava charitatívne tattoo happeningy a podporuje "tých, ktorí si bolesť nevybrali". Tomáš Klus sa stal jedným z ich patrónov, a z výťažku jeho budúcich koncertov poputujú prostriedky na pomoc potrebným deťom v rôznych regiónoch Českej republiky.

Nové skladby predstavia Tomáš Klus a Cílová skupina naživo na jesennom turné.

Turné Tomáša Klusa a Cílové skupiny – SPOLU
30. 10. Brno, Semilasso
01. 11. Brno, Semilasso
07. 11. Ústí nad Labem, Kulturní středisko města Ústí nad Labem
08. 11. Liberec, Dům kultury Liberec
12. 11. Hradec Králové, KD Aldis
14. 11. Tábor, Hotel Palcát
17. 11. Praha, Forum Karlín
20. 11. Ostrava, Dům kultury města Ostravy
21. 11. Ostrava, Dům kultury města Ostravy
26. 11. Plzeň, DEPO 2015
28. 11. Olomouc, Výstaviště Flora
30. 11. Hluk
04. 12. České Budějovice, Výstaviště České Budějovice

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z vydavateľstva Supraphon. 

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus