Kanadská kapela Nickelback sa na budúci rok v októbri predstaví v Poľsku, Maďarsku, Českej republike a Rakúsku. Štvorčlenná formácia vedená spevákom a gitaristom Chadom Kroegerom v uvedených krajinách vystúpi v rámci turné k najnovšiemu albumu No Fixed Address (2014).

Nickelback okrem iného vystúpia 13. októbra v poľskom Lodži v aréne Atlas, 16. októbra v budapeštianskej Sportaréne, o deň neskôr v pražskej O2 aréne a 29. októbra vo viedenskej Stadthalle. Celkovo navštívia 31 miest po celej Európe. "Predpredaj vstupeniek sa začne 4. decembra o 9:00 a ceny vstupeniek sa budú pohybovať v rozmedzí 990 až 1490 Kč (približne 36 až 54 eur)," uviedol Petr Novák z usporiadateľskej agentúry Live Nation na margo pražského koncertu.

Zároveň prezradil, že kapela sa predstaví v rámci turné k novinke No Fixed Address, no nevynechá ani staršie skladby. "Nickelback patria medzi komerčne najúspešnejšie a najvýznamnejšie hudobné formácie ostatných dvoch desaťročí. Celosvetovo skupina predala viac ako 50 miliónov kópií albumov, čím upevnila status najpredávanejšej zahraničnej kapely v USA v 21. storočí, hneď po The Beatles," dodal Petr Novák.

Nickelback sa pohybujú na scéne od roku 1995. Na konte majú osem albumov - Curb (1996), The State (1999), Silver Side Up (2001), The Long Road (2003), All the Right Reasons (2005), Dark Horse (2008), Here and Now (2011) a spomínaný No Fixed Address. V kapele v súčasnosti pôsobia okrem Kroegera aj Ryan Peake (gitara, klávesy, vokály), Mike Kroeger (basgitara, vokály) a Daniel Adair (bicie, vokály). Podarilo sa im získať napríklad sedem Billboard Music Awards či dvanásť Juno Awards, na prestížnu cenu Grammy ich nominovali šesť ráz.


Zdroj: SITA, PR
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Nickelback