Holandský huslista, skladateľ a dirigent André Rieu sa predstaví v Českej republike, Maďarsku aj Rakúsku. 67-ročný umelec, známy aj ako Kráľ valčíkov, vystúpi 12. mája v pražskej O2 Arene, 16. júna v Papp László SportAréne v Budapešti a o deň neskôr vo viedenskej Stadthalle.

Rodák z Maastrichtu sa v rámci svojho svetového turné zastaví aj v poľských mestách Krakov, Lodž a Gdansk a ďalej tiež v Záhrebe, Ľubľane, Amsterdame, Mníchove, Berlíne, Zürichu, Londýne či Paríži. Minulý rok sa v rámci svojho turné predstavil aj v Bratislave, vystúpil na Zimnom štadióne O. Nepelu.

André Rieu, celým menom André Léon Marie Nicolas Rieu, sa začiatkom 90. rokov začal špecializovať na takzvanú ľahkú klasiku, a to najmä na viedenskú salónnu hudbu. Ročne jeho koncerty po celom svete navštívi viac ako 600-tisíc ľudí. Virtuóz doteraz predal vyše 40 miliónov albumov a DVD a získal viac než 400 platinových a 170 zlatých platní. Hudobník je známy aj tým, že počas vystúpení hrá na vzácne husle Stradivari z roku 1667.

Zdroj: SITA (Andrerieu.com, archív)
Foto: André Rieu

Súvisiaci interpreti: André Rieu