Americkú metalcoreovú kapelu Of Mice & Men opustil spevák Austin Carlile. 29-ročný interpret tak musel urobiť zo zdravotných dôvodov. Lekári hudobníkovi diagnostikovali Marfanov syndróm, ktorý postihuje spojivové tkanivo.

Muzikant informoval, že po tom, ako absolvoval niekoľko operácií, sa odborníci zhodli, že ak by pokračoval v speve, došlo by k "nezvratnému poškodeniu miechy a nervového systému". Rodák z mesta Pensacola na Floride tiež prezradil, že kapela Of Mice & Men bude fungovať aj naďalej. On bude odpočívať a tvoriť na Kostarike.

"Cítim, že ma Boh poslal na túto križovatku z nejakého dôvodu. Zatváram jedny dvere a otváram iné. Vnímam to ako možnosť, ako sa k nemu priblížiť. On je dôvod, pre ktorý som pred rokmi neukončil svoj život, keď som mal problémy. Rozhodol som sa, že budem počúvať špecialistov. Boh mi povedal, aby som začal robiť niečo nové. Musím to spraviť pre seba, pre moje zdravie a moje telo. Som vďačný, že poškodenia mojej chrbtice neboli vážnejšie, pretože som pokojne mohol ostať paralyzovaný," uviedol spevák.

Na odchod lídra už reagovali aj ostatní členovia skupiny - Aaron Pauley, Alan Ashby, Phil Manansala a Valentino Arteaga, ktorí vyhlásili, že ich situácia veľmi zarmútila, no zdravie frontmana je pre nich prvoradé. "Ostatné roky boli úžasné, tvorili sme a koncertovali spolu. My štyria sa tešíme, že sa s vami môžeme podeliť o ďalšiu kapitolu príbehu kapely," dodali muzikanti. Prečítajte si celé vyjadrenia speváka aj ostatných členov skupiny.

Skupina Of Mice & Men vznikla v roku 2009 v kalifornskom meste Costa Mesa. Debutovala v marci 2010 eponymnou štúdiovkou, po ktorej nasledovali albumy The Flood (2011), Restoring Force (2014) a Cold World (2016). S nahrávkou Restoring Force sa v americkom rebríčku Billboard 200 dostali na štvrtú priečku. Okrem toho majú na konte aj živú nahrávku Live at Brixton (2016). Austin Carlile v minulosti pôsobil aj v už nefungujúcej kapele Attack Attack!.


Zdroj: SITA (Blabbermouth.net, archív)
Foto: Facebook.com/ofmice