Britská folk-rocková kapela Mumford & Sons oznámila, že 4. mája vydá svoju tretiu štúdiovku s názvom Wilder Mind. Nahrávka bude obsahovať dvanásť skladieb, pričom prvým singlom bude pieseň Believe, ktorú plánujú predstaviť 27. apríla.

Kapela včera na svojej Facebook stránke zverejnila krátku, 20-sekundovú inštrumentálnu ukážku. Členovia kapely tiež v aktuálnom rozhovore pre magazín Rolling Stone prezradili, že novinka Wilder Mind bude mať odlišný zvuk než ich predchádzajúce dva albumy. "Mali sme pocit, že opakovať znova tú istú vec by nebolo pre nás dobré," vyhlásil Marcus Mumford. "Máme širší hudobný zámer. Ani jeden z nás nemal záujem nahrať Babel 2. Od začiatku sme vedeli, že to bude niečo iné," dodal Ted Dwane.

Mumford & Sons predstavia nové skladby na viacerých letných festivaloch v Európe aj Severnej Amerike, pričom napríklad 3. júla vystúpia ako jeden z headlinerov poľského festivalu Open'er v meste Gdynia. Okrem nich sú medzi potvrdenými interpretmi aj D'Angelo, Kasabian, Alt-J, Faithless, Kendrick Lamar, St. Vincent, Swans, či gitarista kapely Radiohead Jonny Greenwood, ktorého bude sprevádzať London Contemporary Orchestra.

Tracklist albumu Wilder Mind: 

1. Tompkins Square Park 
2. Believe 
3. The Wolf 
4. Wilder Mind 
5. Just Smoke 
6. Monster 
7. Snake Eyes 
8. Broad-Shouldered Beasts 
9. Cold Arms 
10. Ditmas 
11. Only Love 
12. Hot Gates

Skupina Mumford & Sons vznikla v roku 2007 v Londýne a zásluhou debutového albumu Sigh No More (2009) a skladieb ako Little Lion Man, Winter Winds alebo The Cave získala tri Billboard Music Awards, jednu BRIT Award, jednu Q Award a šesť nominácií na Grammy. Z tejto štúdiovky predala skupina len v USA viac ako tri milióny kópií. V roku 2011 bol ich debut v USA tretím najsťahovanejším albumom hneď po Born This Way (2011) od Lady Gaga a 21 (2011) od Adele. Na jeho úspech nadviazali nahrávkou Babel (2012), s ktorou dobyli britský i americký albumový rebríček a získali za ňu cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka.


Zdroj: SITA, Rollingstone.com
Foto: Facebook.com/mumfordandsons

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons