Americký hudobník Beck oznámil, že jeho očakávaná desiata štúdiovka vyjde tento rok na jar. Štyridsaťšesťročný rodák z Los Angeles to uviedol v rozhovore pre T: The New York Times Style Magazine. Názov ani presný termín vydania novinky však zatiaľ neprezradil.

Album sa mal pôvodne dostať na trh už v lete 2015 a neskôr hudobník termín posunul na vlaňajší november. Beck v spomínanom rozhovore ďalej uviedol, že nahrávka bude obsahovať desať piesní, pri tvorbe ktorých sa inšpiroval kapelou The Strokes. S ňou vystúpil v roku 2015 v londýnskom Hyde Parku.

To, či sa na albume budú nachádzať aj už skôr zverejnené skladby WowDreamsUp All Night, taktiež nie je zatiaľ známe.


Beck, vlastným menom Bek David Campbell, sa na hudobnej scéne pohybuje od 80. rokov. Do povedomia sa dostal hitom Loser, ktorý vydal v roku 1993. V tom istom roku uviedol na trh debutový album Golden Feelings. Magazín Rolling Stone zaradil jeho štúdiovky Odelay (1996) a Sea Change (2002) medzi 500 najlepších albumov všetkých čias.

Zatiaľ naposledy uviedol na trh nahrávku Morning Phase (2014). Držiteľ piatich Grammy si v roku 2004 vzal za manželku herečku Marissu Ribisi, s ktorou má syna a dcéru.

Prečítajte si: Pozrite si, ako si Beck a exčlenovia Nirvany pred Grammy uctili Davida Bowieho

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/Beck

Súvisiaci interpreti: Beck