V piatok 3. júna zavíta v rámci podujatia nazvaného "New Wave Night" prvýkrát na Slovensko jedna z kultových kapiel zlatej éry post-punku a new wave, skupina B-Movie. Fanúšikovia si tak po 35 rokoch od vydania budú môcť vypočuť hity Nowhere Girl či Remembrance Day, ktoré sú dodnes neodmysliteľnou súčasťou každej poriadnej new wave párty.

B-Movie vznikli v roku 1979 v britskom Mansfielde na troskách punkovej kapely The Aborted. Pôvodne hrali ako trio v zložení Steve Hovington (spev, basgitara), Paul Statham (gitara) a Graham Boffey (bicie). Neskôr zostavu doplnil Rick Holliday (klávesy).

V roku 1980 im vyšiel prvý singel, ktorý si ihneď všimol legendárny John Peel z BBC Radia 1. O rok neskôr B-Movie vydali veľmi úspešnú rozhlasovú nahrávku Peel Session a vyrazili koncertovať ako support na prvom turné Duran Duran. V tomto období začal skupinu manažovať Stevo, známy ako manažér Soft Cell.


Pôvodná zostava B-Movie sa po troch amerických turné a niekoľkých hitoch v roku 1983 rozpadla. Vyšlo im niekoľko kompilácií a nová nahrávka The BBC Radio Sessions na značke Cherry Red Records. Steve a Paul sa po jej úspechu rozhodli pokračovať ďalej a v roku 1985 vydali u Sire Records svoj prvý radový album Forever Running.

V roku 2004 sa vrátili na koncertné pódiá v originálnej zostave a v roku 2012 vydali nový štúdiový album The Age Of Illusion. O tri roky neskôr nasledovala ich zatiaľ posledná štúdiovka s názvom Climate Of Fear, vydaná na značke Cleopatra Records . Prináša typický zvuk B-Movie v modernom prevedení - syntetizátorový podklad, svižné bicie, krásna gitara a hlboký zamatový Stevov vokál.

Veľká slávnosť pre všetkých fanúšikov sa uskutoční 3. júna v bratislavskom klube British Rock Stars. Po koncerte sa bude tancovať až do rána, o zábavu sa postará DJ Šony, ktorý namixuje to najlepšie zo štýlov post-punk, gothic a synthpop. Prvých 30 kusov vstupeniek je v predaji za uvádzaciu cenu 10 eur.

Vstupenky: Predpredaj.sk


Zdroj: PR článok

Súvisiaci interpreti: B-Movie