Hudobná formácia známeho slovenského herca Mila Kráľa sa od vydania debutového albumu Milo Kráľ Band z roku 2015 teší z priazne fanúšikov a vypredaných koncertov. Záujem priaznivcov kapelu povzbudil k ďalšej tvorbe a po dvoch rokoch sa pripomína s druhým albumom s názvom Telegramy. Ten predznamenáva videoklip k piesni Chýbaš.

Fanúšikovia sa na albume Telegramy môžu tešiť nielen na nové piesne, ale aj na rozmanité hudobné žánre, či zaujímavých hostí. Novinka je podľa lídra formácie akýmsi pokračovaním svojho predchodcu. "Väčšina piesní bola, rovnako ako na prvom albume, pôvodne skomponovaná pre rôzne divadelné predstavenia, no zase sú to iné piesne aj iné hudobné žánre, ktoré používame," prezrádza Milo Kráľ, ktorý je autorom hudby na celej nahrávke. "Okrem dychov a sláčikov sme v dvoch skladbách oproti prvému albumu použili napríklad zbor a celkovo aj viac elektroniky," vysvetľuje.

Album uvedú do života na dvakrát

Pod textami, ktoré boli pôvodne napísané pre rôzne divadelné predstavenia, sú podpísané zvučné mená ako Jožo Urban, Ľubomír Feldek, Dodo Gombár, Jaro Mottl, Jakub Nvota, Maroš Bančej či Pavol Klimašovský. Kapela v nezmenenej zostave - Barbora Švidraňová (spev), Milo Kráľ (klávesy, spev), Radovan Kráľ (akustická gitara), Adam Tojčík (saxofón), Michal Kulich (elektrická gitara), Dušan Schudich (basgitara) a Michal Dadík (bicie) si dala na nahrávaní albumu poriadne záležať. V štúdiu na ňom pracovala od septembra 2016 do januára 2017 a posledné detaily sa dolaďovali ešte na konci marca. 

Nahrávka bude na trhu od 15. apríla a chystajú sa aj dva krsty. "Prvý krst CD Telegramy sa uskutoční 24. apríla v Martine a do sveta ho vyprevadia herci a muzikanti, s ktorými som hral predstavenie Štúrovci, čiže Lucia Jašková, Marek Geišberg, Ondro Kovaľ a Dano Heriban," hovorí Milo Kráľ a jedným dychom dodáva: "Samozrejme plánujeme aj bratislavský krst. Bude 21. mája v KC Dunaj."  

Milo Kráľ: Obľúbenú pieseň zatiaľ nemám

Na otázku, ktorá pieseň z nového počinu je jeho najobľúbenejšia, odpovedal sympatický herec a hudobník nerozhodne. "Zatiaľ ju nemám, ono sa to vynorí asi časom. Navyše teraz pri mixáži, keď som to dookola počúvam, je pre mňa najväčšou srdcovkou asi ticho," hovorí so smiechom Milo Kráľ.

Medzi jeho najobľúbenejšie však určite patrí pieseň Chýbaš, kedže práve tú sa rozhodol fanúšikom predstaviť ako prvú spoločne s videoklipom. "Partiu účinkujúcich dievčat pozháňala moja kamoška a herecká partnerka zo seriálu Panelák - Broňa Kováčiková, ktorá nám hrala aj v našom prvom klipe k piesni Ranná ilúzia. Barborku Švidraňovú sme tentokrát využili iba na fotke, chystáme sa s ňou však natočiť ďalší klip, ktorý zas pre zmenu bude iba o nej. S produkciou mi pomáhal môj spolužiak z filmovej réžie Tomáš Rafaj a so strihom Martinka Masicová, ktorá má na svedomí aj strih môjho absolventského filmu Koncert," dodal Milo Kráľ, ktorý popri herectve a hudbe vyštudoval filmovú réžiu.


Redakcu Hudba.sk informovala PR manažérka Anna Olvecká.  

Foto: FB.com/milokralband