Hit I Want It That Way americkej skupiny Backstreet Boys je podľa ankety magazínu Amazepop najlepšou skladbou boybandu od roku 1998. Rozhodlo o tom viac ako sedemtisíc respondentov, pričom na základe ich hlasov vznikol 50-miestny rebríček. V súvislosti s "jednopohlavnými" skupinami je aktuálnou správou aj koniec muzikálu Viva Forever!.

Druhú priečku obsadila anglicko-írska senzácia One Direction so skladbou What Makes You Beautiful, ktorá sa do rebríčka prepracovala po iba trojročnom pôsobení na hudobnej scéne. V top päťdesiatke sa umiestnili aj ich piesne Live While We're Young a Kiss You. Tretia priečka patrí kapele 'N Sync, ktorá bola svojho času najväčším rivalom Backstreet Boys. Na bronzovej pozícii sa umiestnila s piesňou Bye Bye Bye. Nasledujú Westlife s Flying Without Wings a za piatu najlepšiu skladbu čitatelia Amazepopu označili Keep On Moving od 5ive. V prvej desiatke, ktorú si môžete pozrieť na konci článku, sú aj kapely McFly, JLS, Blue, Take That a Jedward.


Muzikál o Spice Girls po niekoľkých mesiacoch končí

Magazín Amazepop nedávno zorganizoval tiež anketu o najlepších piesňach dievčenských skupín za ostatných 15 rokov, pričom vyhrala skladba Stop od Spice Girls a v prvej desiatke boli až štyri hity nedávno "rozpustenej" kapely Girls Aloud. Spice Girls však takisto nemajú dôvod na oslavu, pretože muzikál Viva Forever!, v ktorom zaznievajú ich hity, na doskách Piccadilly Theatre po niekoľkých mesiacoch končí. Potvrdila to producentka Judy Craymer, podľa ktorej predávali málo vstupeniek.

Nízku návštevnosť muzikálu, ktorého scenár napísala Jennifer Saunders a režíroval ho Paul Garrington, s najväčšou pravdepodobnosťou zapríčinili negatívne kritiky. Emma Bunton, jedna z členiek Spice Girls, už na Twitteri vyjadrila svoje sklamanie, rovnako ako Melanie C, ktorá je podľa vlastných slov zo správy "úplne zničená". Všetky členky tiež spoločne vydali oficiálne vyhlásenie. "Aj keď Viva Forever! končí, sme nadšené, že tisícky ľudí, ktorí si prišli šou pozrieť, sa zabávali rovnako ako my," uviedli. Posledné predstavenie sa uskutoční 29. júna.

S myšlienkou vytvoriť toto dielo prišla producentka Judy Craymer, ktorá stojí za muzikálom Mamma Mia!, a britská komička Jennifer Saunders. V muzikáli, ktorý mal premiéru v decembri 2012, nechýbajú najväčšie hity skupiny ako Wannabe, Spice Up Your Life či Viva Forever. Rozpráva príbeh o tínedžerke Vive, ktorá sa s troma kamarátkami zúčastní na talentovej šou podobnej X Factoru. Mentor v súťaži však jej kamarátky neposunie do ďalšieho kola, a tak Viva zostáva sama. Musí teda vyriešiť dilemu, či je pre ňu dôležitejšia kariéra a sláva alebo rodina a priateľstvo.  

Top 10 najlepších skladieb boybandov:

1. Backstreet Boys - I Want It That Way
2. One Direction - What Makes You Beautiful
3. 'N Sync - Bye Bye Bye
4. Westlife - Flying Without Wings
5. 5ive - Keep On Moving
6. McFly - All About You
7. JLS - Everybody In Love
8. Blue - All Rise
9. Take That - Rule The World
10. Jedward - Lipstick

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, bbc.co.uk)
Foto: Facebook.com/backstreetboys

Súvisiaci interpreti: Backstreet Boys, Spice Girls