Súd v okrese Carver v štáte Minnesota začal v pondelok proces delenia majetku zosnulého speváka a hudobníka Princa. Legendárny interpret podľa jeho sestry Tyky Nelson nezanechal po sebe poslednú vôľu, no sudca Kevin Eide počas pojednávania vyhlásil, že sa dokument zatiaľ iba nenašiel.

Sudca zároveň za dedičov, ak sa posledná vôľa nenájde, predbežne uznal okrem Tyky Nelson aj Princových piatich nevlastných súrodencov. Podľa zákonov štátu Minnesota by si potom majetok mali rozdeliť rovnakým dielom.

Presnú hodnotu Princovho majetku úrady ani rodina neuviedli. Podľa jeho prvého manažéra Owena Husneyho má však ísť o sumu vyššiu než 500 miliónov dolárov (v prepočte približne 443 miliónov eur). V súčasnosti na majetok dohliada banka Bremer, ktorá s Princom dlhé roky spolupracovala. Súd jej túto úlohu určil po tom, čo Nelson inštitúciu navrhla za vykonávateľa, ktorý sa postará o dedičské konanie. Sama pritom požiadala, aby ju súd vymenoval za správkyňu Princovej pozostalosti.

Telo rodáka z Minneapolisu v štáte Minnesota našli 21. apríla vo výťahu v jeho dome a nahrávacom štúdiu Paisley Park v Chanhassene. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa. Jeho pozostatky krátko po pitve spopolnili a následne sa v Chanhassene uskutočnila posledná rozlúčka s hudobníkom, ktorý sa dožil 57 rokov.

Neskôr úrady informovali, že v Princovom dome našli lieky proti bolesti, ktoré sú dostupné na lekársky predpis. Kancelária šerifa v Carver County sa následne skontaktovala s Národným úradom pre kontrolu obchodu s drogami (DEA), ktorý sa zapojí do vyšetrovania v prípade, ak by spomínané lieky súviseli so smrťou speváka. DEA však dosiaľ nevyvinula žiadnu aktivitu, keďže výsledky toxikologických testov zatiaľ nie sú známe.

Prečítajte si tiež:

VIDEO: Nahliadnite do Princovho sídla Paisley Park. Spravia z neho múzeum?

Princova bývalá kapela The Revolution ohlásila návrat na pódiá

Zimomriavkové pocty Princovi: Springsteen aj Gilmour zahrali Purple Rain

Hovoril si Prince, ale bol to kráľ. Svet hudby prišiel o jednu z najväčších ikon

Zdroj: SITA (Reuters, bbc.com, archív)
Foto: AP Photo/F. Carter Smith

Súvisiaci interpreti: Prince