Už túto sobotu 7. mája 2022 bude v areáli Základnej školy v Gregorovciach Koncert pre Martinu a Jána. Až z Islandu prídu hviezdy žánru indietronica – kapela múm, ktorá zahrá naživo soundtrack ku kultovému nemému filmu z 30. rokov Menschen am Sonntag. Vystúpi aj Nina Kohout, minuloročná víťazka Radio_Head Awards v kategórii Objav roka.


Koncert pre Martinu a Jána
bude po dvoch rokoch online verzie konečne aj s návštevníkmi. Na symbolickom mieste, v centre obce v areáli základnej školy, vznikne malé pódium pre dva výnimočné koncerty. Súčasťou akcie bude aj inštalácia Sme s vami Michala Kačmára, ako aj diskusia s názvom Zápas o slušné Slovensko. Hosťami Zuzany Wienk budú Zlatica Kušnírová, Jozef Kuciak, vyšetrovateľ Martin Juhás a bývalý šéf tímu Kuciak Peter Juhás.

"V máji 2018 mali Martina KušnírováJán Kuciak spojiť svojou svadbou dve rodiny do jednej. Žiaľ, k tomu neprišlo, ich odkaz však spojil mnohých ľudí, ktorým záleží na našej krajine. Verím, že mnohí prídu už túto sobotu do Gregoroviec – v prvom rade vyjadriť spolupatričnosť s rodinami Martiny a Jána, ale aj pozrieť si nádherné koncerty islandských múmNiny Kohout," povedal o plánovanom koncerte Michal Kaščák.

Vstup na podujatie je voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční vo viacúčelovej sále Obecného úradu Gregorovce. Live stream Koncertu pre Martinu a Jána zabezpečí aj tentokrát spoločnosť Filma.

Program podujatia:

18:00–18:45 - Nina Kohout
19:00–19:45 - Diskusia: Zápas o slušné Slovensko
20:00–21:13 - múm

Facebook event

Profily účinkujúcich nájdete v článku o Pohoda dni_FM, kde sa obaja spolu s ďalšími umelcami predstavia už v piatok 6. mája.

Koncert pre Martinu a Jána v Gregorovciach získal grant z Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Grantov EHP v rámci projektu Keeping up the Freedom. Projekt bol spolufinancovaný z prostriedkov štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.


Informácie a vizuály redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Pohody Anton Repka. Správu sme upravili.