Vypiskovanie si, podmanivá basová linka a precítený soulový prejav. Toto sú základné piliere nového singla Johna Newmana. Okrem nich však stavia aj na imidž zlého chlapca z 50. rokov, ktorý preslávil najmä herec James Dean. S týmto arzenálom je celkom pravdepodobné, že sa tohtoročné leto bude niesť aj v znamení skladby Come And Get It.

Posledný singel z nahrávky Tribute (2013), ktorou John Newman debutoval na vrchole britského albumového rebríčka, vyšiel v apríli minulého roka a už v auguste spevák vyhlásil, že je pripravený nahrať jeho nástupcu. Medzitým bolo jeho hlas z éteru počuť v singli Blame od Calvina Harrisa, na Newmanov vlastný singel si však fanúšikovia museli počkať až doteraz. A zdá sa, že éru druhého albumu štartuje v plnej sile - jeho predzvesťou je hitový singel Come And Get It, ktorý odpremiéroval v pondelok ráno vo vysielaní BBC Radia 1.

Pieseň s energickým refrénom postaveným na dychových nástrojoch zložil John Newman v spolupráci s Gregom Kurstinom (Sia, Lily Allen). Počas premiéry sa vyjadril nielen k singlu, ale aj k blížiacej sa novej kolekcii skladieb. "Pracoval som s úžasnými, úžasnými ľuďmi, úžasnými hudobníkmi, o ktorých by som ani len nesníval, že s nimi niekedy budem robiť a sedieť pri jednom stole. Bolo preto veľmi ťažké sa sústrediť," priznal 24-ročný spevák. Názov ani dátum vydania albumu zatiaľ neohlásil, o nahrávke však prezradil, že bude mať skôr americký zvuk plný basových gitár a bude viac groovy, čím nadväzuje na trend posledných mesiacov nastolený Brunom Marsom a Markom Ronsonom.

Letná novinka zobrazuje talentovanéhi speváka a sladateľa v príbytku po vášnivej noci. Ako dej postupuje, divák sa dozvie, že dotyčná slečna je vlastne ešte tak trochu zadaná, no vďaka neodolateľnej ofine, ktorou Newman deklaruje svoj nový imidž, si ju moderný James Dean získa. Spolovice čiernobiele a spolovice farebné video o dĺžke takmer štyroch minút režíroval Alex Herron.


Autor: Marek Majzon
Foto: Facebook.com/johnnewmanmusic / Youtube

Súvisiaci interpreti: John Newman