Americký raper a producent Will.i.am vyhlásil, že jeho kolegyňa Fergie je stále členkou skupiny The Black Eyed Peas. Tvrdí to aj napriek štvrtkovému rozhovoru v magazíne Ahlan!, v ktorom naznačil jej odchod a vyjadril sa k jej neúčasti na víkendových vystúpeniach na finále Ligy Majstrov a podujatí One Love Manchester.

"Za Fergie nemáme náhradu. Pracuje na sólovom projekte a my máme pred sebou novú skúsenosť a oslavu 20 rokov od vydania prvého albumu The Black Eyed Peas," povedal will.i.am pre spomínaný časopis. V piatok však v inom rozhovore vysvetlil, že Fergie je stále súčasťou skupiny a túto informáciu zverejnil aj na Twitteri, kde správy o odchode speváčky označil za klamstvo.

"Lži. Fergie sa teraz sústredí na Double Dutchess (jej druhá štúdiovka, pozn. SITA) a The Black Eyed Peas robí na Masters of the Sun (grafická novela, ktorú formácia pripravuje so spoločnosťou Marvel, pozn. SITA). To neznamená, že Fergie odišla zo skupiny. The Black Eyed Peas navždy," napísal.

V každom prípade speváčka s kapelou nevystúpi na sobotňajšom finále Ligy majstrov, v ktorom proti sebe nastúpia Juventus Turín a Real Madrid a ktorému bude predchádzať práve vystúpenie The Black Eyed Peas. "Je to len druhýkrát, keď bude súčasťou otváracieho ceremoniálu hudba, takže sme poctení, že sme hneď druhí v poradí," cituje will.i.ama agentúra AP. Prvýkrát sa hudobné vystúpenie pred finále Ligy majstrov konalo minulý rok a voľba vtedy padla na americkú speváčku Aliciu Keys.

Juventus nastúpi proti Realu Madrid vo waleskom Cardiffe večer o 20:45 SELČ. Tohtoročné finále sa z dôvodu posilnenia bezpečnosti odohrá pod zatvorenou strechou. The Black Eyed Peas následne v nedeľu vystúpia aj na podujatí One Love Manchester, ktoré bude spomienkou na obete teroristického útoku na májovom koncerte Ariany Grande. Na otázku, či sa po tejto udalosti nebojí vystupovať na masových podujatiach, Will.i.am vyhlásil: "Pokúšam sa nedovoliť strachu ovplyvňovať to, kam pôjdem a kam nie."

Zdroj: SITA (bbc.co.uk, Usmagazine.com, archív)
Foto: Facebook.com/blackeyedpeas

Súvisiaci interpreti: Black Eyed Peas, Fergie