Nepokazme si to@MMC - pod týmto názvom rozbieha bratislavský hudobný klub MMC podujatia rôzneho žánru na podporu umelcov a vlastného prežitia. Už 5. júna sa o 19:00 s uskutoční akustický koncert bluesovo-rock'n'rollovej kapely Bullet Holes.

Majestic Music Club (MMC) je už roky jedným z hlavných centier hudobného diania v Bratislave. Pred korona krízou bol pravidelným dejiskom koncertov najväčších domácich ale aj zahraničných hviezd. V rámci svojich svetových turné sa tam za posledný rok predstavili napríklad Lamb, The Young Gods, Cradle of Filth, Lordi, Skunk Anansie, Das EFX, Benjamin Clementine, Jaga Jazzist či Neneh Cherry.

Posledné tri mesiace však, rovnako ako ďalšie hudobné kluby, musel byť zatvorený a až po najnovšom uvoľnení opatrení sa konečne môže "nadýchnuť" aspoň v obmedzenom režime. Jeho priestory sa premenia na kaviareň so sedením pri stoloch a obsluhou, s výrazne obmedzenou kapacitou podľa aktuálnych podmienok na základe rozhodnutia hygienikov a krízového štábu.

Diétna verzia klubu namiesto blokovania diaľnic

Provizórnym fungovaním v podmienkach, ktoré budú hudobný klub pripomínať iba vzdialene, chcú majitelia - bez toho, aby obmedzovali šťastlivcov cestujúcich do práce - upozorniť, že aj napriek uvoľňovaniu opatrení dnes zostáva krízou výrazne dotknutých veľa priestorov, ktoré za súčasných podmienok nemôžu byť využívané ani na 15% z toho, na čo boli pôvodne vybudované. A tiež na to, že na Slovensku je popri hudobníkoch aj veľké množstvo ďalších ľudí ako sú zvukári, osvetľovači, technici a veľa ďalších špecifických pracovníkov z hudobnej a kultúrnej sféry, ktorí sú a ešte dlho budú bez normálnych príjmov.

"Rešpektujeme všetky opatrenia súvisiace s prevenciou proti ochoreniu COVID-19. Na druhej strane však nechápeme, prečo si v MHD ľudia môžu dýchať na krk a v kinách a divadlách musia byť voľné sedadlá, a prečo v malej školskej triede môže byť 20 detí, rovnako ako vo veľkej sále stojacich dospelých ľudí," reagujú majitelia klubu MMC na súčasnú ťažkú a neprehľadnú situáciu ohľadom organizovania koncertov a podujatí, ktorá pre nich zatiaľ ani zďaleka nerieši tvrdé dopady krízy.

Všetky najbližšie organizované podujatia sa budú v MMC na Karpatskej 2 konať v čase od 19:00 a bude na ne dobrovoľné vstupné, ktoré sa prerozdelí medzi účinkujúcich, pracovníkov a samotný klub. Ako prvý sa uskutoční už tento piatok 5. júna od 19:00 koncert mladej slovenskej skupiny Bullet Holes, ktorá zahrá akusticky.

Po výhre v súťaži Rocková maturita v roku 2016 sa chalani stali pevnou súčasťou slovenskej klubovej scény a vystúpili ako predskokani takých hviezd ako sú Uriah Heep či Paul Gilbert. Okrem koncertovania sa Bullet Holes sústreďujú na tvorbu v slovenskom jazyku s bluesovým feelingom a rock'n'rollovou energiou. Obdobie karantény kapela využila na vytvorenie a postupné zverejňovanie lyric videí k skladbám zo svojho debutového albumu Perfektný svet, ktorý vydala ešte v roku 2018. V máji zverejnila tiež live video k titulnej skladbe albumu. Ešte v rok jeho vydania ponúkla fanúšikom videoklip k skladbe Predstavy.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla agentúra Music Press Production. Správu sme upravili. Novinky klubu MMC môžete sledovať na stránkach www.openrock.sk a www.majestic.sk.