Dva mesiace po singli Wistfulness predstavuje slovenský producent Pkrek ďalšiu novinku z pripravovaného albumu. V naliehavej a melancholickej skladbe Ticho hosťujú Edúv Syn, Bob Mono zo skupín Fat Kit alebo Talkshow a Tom Rothschild z kapely Skywalker. Všetkých troch môžete spolu so samotným autorom skladby vidieť aj vo videoklipe.

Pkrekova pasáž videa sa odohráva v prázdnom myjavskom amfiteátri, ostatní svoje zábery nakrútili v domácom prostredí počas obdobia prísnych opatrení. Jednotlivé časti postrihal a o konečnú podobu klipu sa postaral Štefan Kurilla.

Pkrek skladbu Ticho žánrovo zaraďuje opäť pod trip-hop, tak ako aj prvý singel z Wistfulness. Najprv vznikol beat a postupne sa pridávali ďalšie nástroje a spev. "Beat a gitaru sme mali s Robom (Bob Mono, pozn. red.) nahratú už dávnejšie. Mateja (Edúv Syn) som tam počul, jemu sa to hodilo a nahral mi pár verzií. Toma (Rotschilda) som neskôr prizval, či by opäť išiel do spolupráce, keďže sme spolu už spravili jednu skladbu na albume +-," hovorí autor a producent.


Edúv Syn s Pkrekom spolupracoval aj na predchádzajúcom albume Neuron v skladbe Posadnutost, ktorá bola viac rapová. K aktuálnemu singlu Ticho napísal text, ktorým chce poukázať na dôležitosť ovládania vhodného dialógu v situácii, keď chceme niekomu pomôcť.

"Text sa môže javiť chaotický, heslovitý a moc opakujúci sa, ak sa bavíme o stavbe skladby, ale presne o to mi išlo. Nasimulovať situáciu človeka v tiesni, kedy mu mozog počas panických atakov nevie zrátať ani koľko je jeden plus jeden, keďže je v šoku. Chcem tým poukázať na to, aké dôležité je viesť správnu formu dialógu, aby bol druhý človek čo najskôr upokojený, naučiť sa ovládať emócie a vedieť sa sústrediť na to, aby sme pomohli," hovorí Edúv Syn.

Pkrekov piaty štúdiový album bude konceptuálny, podobne ako predchádzajúca nahrávka, ktorá bola o závislostiach. Tému, ktorá bude jednotlivé skladby spájať, zatiaľ producent neprezradil.

Text: Dagmar Lauková Petrášová (Hudba.sk edit)
Foto: Ladislav Gála