Očakávaný 23. štúdiový album skupiny Deep Purple vyjde už 19. júla. Z nahrávky =1 zverejnila pätica muzikantov tretí singel s názvom Lazy Sod, ktorý kráča v zvukových stopách Pictures Of You a Portable Door. Spolu so singlom kapela zdieľa aj sprievodný videoklip.

V singlovej novinke Ian Gillan premýšľa nad nebezpečným stavom sveta a vlastnou neochotou s tým čokoľvek urobiť. "Svet je v plameňoch a ja nemôžem vstať z postele. Svet je v plameňoch, okolo mojej hlavy je dym," spieva Gilla, ktorý napokon odhalí, že je "lenivý blbec". K tomuto pomenovaniu sa nedávno vyjadril v rozhovore pre magazín Rocks.

"Nedávno sa ma jeden mladý novinár spýtal, koľko piesní som za svoj život napísal. Odpovedal som, že naposledy, čo moja asistentka počítala pred dvadsiatimi rokmi, to bolo viac ako 500. Cítil som sa celkom úspešne, kým mi neukázala 5000 piesní Dolly Parton a nazvala ma lenivým blbcom. Nemohol som inak, než súhlasiť a napísal som si do môjho zápisníka - vymeniť," prezrádza frontman fromácie.

Nový album je prvým s gitaristom Simonom McBrideom, ktorý sa oficiálne pripojil k zostave v roku 2022. Jeho predchodca Steve Morse odišiel po 28 rokoch, aby mohol tráviť viac času so svojou chorou manželkou. Deep Purple sa znova spojili s legendárnym producentom Bobom Ezrinom, vďaka ktorému nahrávka evokuje klasický zvuk priekopníckej kapely bez spoliehania sa na nostalgiu. Na oslavu nového albumu Deep Purple  tento rok odohrajú viac ako 60 koncertov po celom svete počas svojho turné =1MORE TIME.

Text: Hudba.sk (zdroj: Loundersound.com)