Miloš Fiala je 14-ročný chlapec z Brna vystupujúci pod pseudonymom MILO. Hoci ešte navštevuje základnú školu, už teraz sa prekvapivo blysol svojím hudobným talentom a na svoj vek netradičným vkusom, keď nahral coververziu legendárnej skladby od The Beatles.

Milo už od troch rokov začal prejavovať vzťah k hudbe, ktorý spečatil, keď sa začal učiť hrať na keyboard, klavír a akustickú gitaru. Len čo k nim pridal ešte aj spev, nič mu nebránilo v tom, aby začal skladať a tvoriť vlastné piesne. Zameriava sa skôr na populárnu hudbu a pri živých vystúpeniach využíva looper, do ktorého zapája gitaru, klavír a spev.

V júli zverejnil svoj prvý oficiálny videoklip na skladbu Let It Be od The Beatles a ponúkol v ňom trochu romantickejšiu klavírnu verziu nadčasovej piesne. Nahral ju v štúdiu George Lukase v Brne spoločne s huslistkou Patriciou Theimerovou. Jednoducho vyzerajúci, no zaujímavo a profesionálne spravený vizuál sa nakrúcal v okolí Brna pod taktovkou kreatívneho štúdia Pinarto a stredobodom je práve mladý spevák sediaci za veľkým bielym krídlom uprostred lúky. Ako prezradil, najväčšou výzvou pri nakrúcaní bol práve transport klavíra na vybranú lokáciu.


Najbližším hudobným cieľom mladého speváka a muzikanta, ktorý medzi svoje vzory zaraďuje napríklad aj Eda Sheerana, Eltona Johna či skupinu Kryštof, je nahrať svoj prvý autorský singel. Chcel by tak urobiť v horizonte najbližších deviatich mesiacov. Môžeme len hádať, v akom duchu sa bude niesť, no Milo, ktorý chce svojou hudbou predávať pozitívne emócie, môže len prekvapiť. Jeho dlhodobým snom je jedného dňa usporiadať sólový koncert s hosťami na futbalovom štadióne podľa vzoru svojho idolu Eda Sheerana, kde by si zahral aj so svojím mladším bratom, ktorý hrá na bicie.

Text: Hudba.sk
Foto: Milomusic.cz