Americká indierocková kapela Warpaint plánuje vydať 23. septembra album Heads Up. Novinka bude obsahovať jedenásť skladieb, z ktorých už formácia predstavila pieseň s názvom New Song.

Kapela nahrávala album tento rok od januára po tom, ako sa členky skupiny venovali sólovým kariéram. Na produkcii sa podieľal Jacob Bercovici. "Som naozaj hrdá na to, čo sme spravili, skoro až prekvapená a v šoku. Keď sme pracovali na tomto albume, myslela som na to, ako bude znieť, ako ho dáme dokopy. A napokon sa mi to páči. Som naň hrdá, je dôkazom vývoja kapely. Znie ako zrelá verzia Warpaint," uviedla na margo novinky basgitaristka Jenny Lee Lindberg.


Tracklist albumu Heads Up: 

1. Whiteout 
2. By Your Side 
3. New Song 
4. The Stall 
5. So Good 
6. Don't Wanna 
7. Don't Let Go 
8. Dre 
9. Heads Up 
10. Above Control 
11 Today Dear 

Warpaint vznikli v roku 2004 v Los Angeles. Formácia debutovala v auguste 2008 s EP Exquisite Corpse, ktoré mixoval bývalý gitarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante. O dva roky neskôr vyšiel ich prvý štúdiový album The Fool, na ktorom sa nachádzajú single Undertow a Shadows.

Z druhej a zatiaľ poslednej nahrávky Warpaint (2014), ktorá sa v UK Charte dostala do top 10, pochádza napríklad singel Love Is to Die. V kapele, ktorú nominovali v ankete BBC Sound of 2011, pôsobia okrem spomínanej členky aj Emily Kokal (spev, gitara), Theresa Wayman (spev, gitara) a Stella Mozgawa (bicie). 

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Mia Kirby - Warpaintwarpaint.com

Súvisiaci interpreti: Warpaint