Britská speváčka kosovského pôvodu Rita Ora sa podľa očakávania dostala so svojím debutovým albumom hneď po vydaní na prvú priečku britského albumového rebríčka. Na nahrávke 21-ročnej rodáčky z Prištiny hosťujú rapperi Tinie Tempah, J. Cole a Will.i.am.

"Nemôžem uveriť, aké som mala šťastie, že som mohla spolupracovať s týmito úžasnými ľuďmi. Všetci sme si výborne rozumeli a počas nahrávania sme si užili veľa zábavy," uviedla 21-ročná speváčka. Album s jednoduchým názvom Ora vyšiel prostredníctvom labelu Roc Nation, ktorý založil a vedie Jay-Z.

Rita Ora - How We Do (Party)

Z jednotky na dvojku klesla po dvoch týždňoch škótska speváčka Emeli Sandé so štúdiovkou Our Version Of Events (2012), ktorá je momentálne najpredávanejšou nahrávkou roka vo Veľkej Británii. Na trojke je ďalšia novinka, ktorou je debutový album islandskej kapely Of Monsters & Men s názvom My Head Is An Animal (2012). Treťou a zároveň poslednou novinkou v top 10 je kompilácia Dead In The Boot (2012) britskej rockovej formácie Elbow na štvorke.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v britskom rebríčku albumov

Singlový rebríček opäť ovládli dievčatá z Little Mix

Anglická dievčenská skupina Little Mix dobyla britský singlový rebríček aj so svojím druhým singlom v kariére. Štvorčlennej formácii, ktorá triumfovala v ôsmej sérii súťaže The X Factor, sa to po debutovej piesni Cannonball podarilo aj s novým singlom Wings. S oboma skladbami to navyše dokázali hneď v prvom týždni po vydaní.

Little Mix - Wings

Little Mix odsunuli na druhú priečku formáciu Sam And The Womp s ich skladbou Bom Bom, ktorá pred týždňom debutovala na jednotke. O jednu priečku klesla aj speváčka Rita Ora so singlom How We Do (Party), ktorému patrí aktuálne tretia priečka. Na štvorke je americká hip-hopová skupina Public Enemy so skladbou Harder Than You Think, ktorá bola pred týždňom až na 11. mieste.

Ešte väčší posun nahor zaznamenali americký hudobník Adam Young alias Owl City a kanadská speváčka Carly Rae Jepsen so spoločnou piesňou Good Time, ktorá poskočila zo 17. priečky až na piatu. Do top 10 sa okrem Little Mix nedostala tento týždeň už žiadna ďalšia novinka.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v britskom rebríčku singlov

Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com. 

Zdroj: SITA
Foto: Rocnation.com/ritaora

Súvisiaci interpreti: Rita Ora