Formácia Sam And The Womp dobyla so skladbou Bom Bom britský singlový rebríček. Z debutového singla tejto osemčlennej londýnskej skupiny, ktorá vo svojej tvorbe kombinuje tradičnú balkánsku dychovku s tanečnou hudbou, sa v úvodnom týždni predalo viac než 107-tisíc kópií.

Úspech piesne Bom Bom je dôkazom, že v období letných hitov nielen na Slovensku (viď nekonečné diskusie o aktuálne najhranejšej domácej skladbe Žijeme len raz) letia jednoduchšie skladby s plytkými textami. Oproti textu Bom Bom sú Egove rýmy o lete, vode a párty priam filozofickou úvahou.

Sam and the Womp - Bom Bom

Sam And The Womp vytlačili z prvej priečky skladbu How We Do (Party) speváčky Rity Ory, ktorá je momentálne na druhom mieste. O jednu priečku klesli aj raper Wiley so skladbou Heatwave a speváčka Emeli Sandé s piesňou Read All About It Pt. 3. Tým patrí aktuálne tretia, respektíve štvrtá pozícia. Prvú päťku uzatvára ďalšia novinka, ktorou je singel We Are Never Ever Getting Back Together americkej speváčky Taylor Swift.

Treťou a poslednou novinkou v top 10 je coververzia skladby All Along The Watchtower od Boba Dylana, o ktorú sa postarali raper Devlin a spevák Ed Sheeran. Ich verzia slávnej piesne z roku 1967 debutuje na siedmej priečke. Pre 23-ročného Devlina je to vôbec najvyššie umiestnenie v singlovom rebríčku v kariére.

Pozrite si aktuálnu Top 20 britského rebríčka singlov

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/SamAndTheWomp

Súvisiaci interpreti: Sam and the Womp