S hitom Euphoria vyhrala Eurovíziu a prevalcovala hitparády, nepatrí však medzi "umelé hviezdy" vyrobené pre televízne obrazovky. Loreen je aj podľa kritikov vyzretou muzikantskou osobnosťou a jej album Heal je jedným z najpríjemnejších prekvapení minulého roka. Už čoskoro ho spolu s novinkami predstaví aj na Slovensku.

Švédka s marockými koreňmi pripravuje nový album a na jeseň sa prvýkrát predstaví naživo slovenskému publiku. 30. novembra speváčka so svojou koncertnou kapelou vystúpi v bratislavskom Ateliéri Babylon.

Loreen je ako sólová speváčka najsuverénnejšiou víťazkou v novodobej histórii populárnej pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest - viac bodov ako ona získal len nórsky víťaz z roku 2009 Alexander Rybak. Doma vo Švédsku sa stala fenoménom a svojím debutom Heal rozhodne nesklamala. Napriek tomu, že sa zviditeľnila v súťaži, ktorá je viac o šou ako o umení, vo svojej tvorbe nerobí kompromisy.

Autentický pop s víziou

Vďaka tomu sa, podobne ako napríklad Ellie Goulding alebo Florence Welch, radí k speváčkam, ktoré stierajú hranice medzi komerčnou a alternatívnou scénou. Jej hudba je spojením tej správnej dávky severskej mrazivej atmosféry, modernej elektroniky a hitovosti. Hudobne a producentsky Loreen pomáhajú ľudia, ktorí stoja za Rihannou či elektropopovým duom Icona Pop, no aj oni sa musia prispôsobiť jej vlastnej vízii.

"Inšpiruje ma hudba, ktorá vás dostáva do stavu tranzu. Aj hudobne, aj čo sa týka vokálu," hovorí speváčka, ktorá medzi svoje najväčšie vzory radí Björk, Enyu či Lisu Gerrard (ex Dead Can Dance). Už od detstva však miluje aj popové divy ako Céline Dion alebo Whitney Houston. "Na Whitney sa mi vždy páčilo, čo dokázala robiť so svojím hlasom a že sa nebála naozaj spievať," priznala v jednom z rozhovorov, ktoré absolvovala v čase svojho účinkovania na Eurosongu.

Prvých sto vstupeniek je už teraz k dispozícii v uvádzacej cene 25 eur, po ich vypredaní sa bude cena zvyšovať. Viac informácií nájdete na stránke usporiadateľskej agentúry Ore Pole - www.orepole.sk.

Prečítajte si: Zimomriavky z eurovízneho hitu: Loreen naspievala Euphoriu s detským zborom


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová za agentúru Ore Pole.

Súvisiaci interpreti: Loreen