Austrálska kapela Parkway Drive zavíta 1. apríla do Bratislavy, kde vystúpi spolu s hosťom - anglickou skupinou Asking Alexandria. Metalcoreové formácie sa slovenskému publiku predvedú v Refinery Gallery, pričom tak spravia v rámci európskeho Unbreakable Tour 2017.

Kapely odštartujú šnúru 29. marca v pražskom komplexe Forum Karlín. Následne sa okrem Bratislavy ukážu v ďalších dvanástich európskych mestách vrátane Mníchova, Zürichu, Frankfurtu, Londýna či Paríža. Turné ukončia 15. apríla koncertom v Lipsku.

Parkway Drive pôsobia na scéne od roku 2003. Súčasnú zostavu tvoria Winston McCall (spev), Jeff Ling (gitara), Luke "Pig" Kilpatrick (gitara), Jia O'Connor (basgitara) a Ben "Gaz" Gordon (bicie). Debutovali dva roky po vzniku albumom Killing with a Smile, po ktorom nasledovali ďalšie štyri štúdiovky. Zatiaľ posledná s názvom Ire im vyšla vlani v septembri a obsahuje single ako Vice Grip, Crushed či Devil's Calling.

Kapela Asking Alexandria vznikla v roku 2008 a pôsobí v zložení Ben Bruce (gitara, spev, klávesy), James Cassells (bicie), Cameron Liddell (gitara), Sam Bettley (basgitara) a Denis Stoff (spev), pričom posledný menovaný vlani nahradil speváka Dannyho Worsnopa. Debutovali v roku 2009 albumom Stand Up And Scream, po ktorom nasledovali Reckless & Relentless (2011), From Death To Destiny (2013) a The Black (2016). Okrem toho majú na konte jeden živák či dve EP.  

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/parkwaydrive

Súvisiaci interpreti: Asking Alexandria, Parkway Drive