Slovenský spevák a skladateľ Janko Lehotský, ktorý ako jeden z mnohých prišiel v utorok večer zahrať a zablahoželať textárovi Kamilovi Peterajovi na galakoncert k jeho sedemdesiatinám, priznal, že si s dlhoročným priateľom a spolupracovníkom padli už od začiatku do oka.

"Kamil je človek, ktorý sa postupne stával stále väčším a väčším priateľom. Musím povedať, že hneď, ako sme sa stretli, padli sme si do noty a tak sme si na seba počas tých rokov zvykali a zvykáme si až doteraz," zasmial sa niekdajší líder skupiny Modus v rozhovore pre agentúru SITA.

Hudbu, ktorá ich roky spája, sa podľa jeho slov snažili s Peterajom robiť vždy najlepšie, ako vedeli. "Niekedy sa podarilo uhádnuť tú trojkombináciu hudba-spev-text a to bolo naše víťazstvo, potom sa dostavil aj ten očakávaný úspech," poznamenal Lehotský.

Známy interpret, rovnako ako Peteraj, dodnes umelecké chodníčky neopustil. "Stále si sem-tam skladám a som rád, že ma to ešte baví. Dúfam, že ešte nejakým spôsobom oslovím aj poslucháčov," podotkol a prezradil, že už nejaký čas pracuje na novom albume. "Mám už hotové nové skladby, teraz ich začínam mixovať, zatiaľ je ich sedem a chystám ešte dve, tri. Chcel by som ich do konca roka vydať, uvidíme, či sa to podarí," uviedol. Na pripravovanej Lehotského štúdiovke by sa mali objaviť aj nové tváre, 68-ročný Bratislavčan ich však zatiaľ nechce odtajňovať. "Nechajte sa prekvapiť, všetko sa dozviete v pravý čas," dodal.  

TIP: Kamil Peteraj 70: Oslava textárskej ikony stála za to aj bez Gotta a Gombitove

Zdroj: SITA
Foto: Marko Erd 

Súvisiaci interpreti: Janko Lehotský