Príjemný retro rock Mariána Luckého osloví milovníkov hudby 60-tych rokov i Lennyho Kravitza. V aktuálnom počine, ktorého vydanie podporil aj videoklipom, bratislavský hudobník ventiluje svoju aj všeobecnú frustráciu zo slovenskej politiky. Energická novinka je predzvesťou ďalšieho albumu, ktorým nadviaže na svoj vlaňajší debut.

Po prvom sólovom albume About Life (2016), ktorým gitarista, spevák a skladateľ Marián Lucký otvoril novú kapitolu svojej hudobnej kariéry, prichádza s ďalšou nahrávkou. Ide o singel, ktorý okrem politicky ladenej skladby Choďte domov obsahuje aj pesničku It's Alright. Novinka vychádza v týchto dňoch vo vlastnom náklade v digitálnej distribúcii spoločnosti Spinaker. Vo výrobe je aj limitovaná séria 200 ks malých vinylových SP platní, ktoré budú v predaji koncom novembra. Mastering oboch skladieb prebiehal v svetoznámych štúdiách Metropolis v Londýne.

Hudobník svoj nový singel nahral s klávesákom Jakubom Tvrdíkom (Billy Barman, Felix), dlhoročným spoluhráčom a kolegom Milanom Koyšom (basgitara), ktorý hrá aj Luckého prvotine, a novým bubeníckym objavom Romanom Turtevom, ktorý nahrávku zároveň aj mixoval. Oproti debutovému albumu, na ktorého nahrávaní sa podieľali známi hudobníci ako Martin Valihora, Erich "Boboš" Procházka, Zoltán Tóth alebo Jimi Cimbala, sa teda zostava Mariánových spoluhráčov omladila, no na zvuku a atmosfére nahrávky to poslucháč pocíti veľmi málo.

Na údernosti však pesničke Choďte domov! pridáva text, v ktorom spevák posiela krivých politikov kade ľahšie, a tiež videoklip, pod kotrý sa podpísali ľudia z Pardon Production. V ňom si skladbu parádne užívajú traja školáci v obývačke. Okrem hudobných odkazov na rockové inšpirácie sa v klipe pridáva aj vizuálny v podobe trička Ramones. Druhú stranu singla It's Alright môžete počúvať na Deezeri alebo ďalších streamingových službách.


Marián Lucký je v bratislavských kruhoch známy už viac ako pätnásť rokov. Zaujal formáciou The Experience, ktorá sa zameriavala na prevzaté veci šesťdesiatych rokov. S ňou absolvoval aj vystúpenia vo Veľkej Británii a už ako 15-ročný bol finalistom medzinárodného Beatles festivalu v Liverpoole. Neskôr založil s basgitaristom Fermaty Fedorom Frešom skupinu The Badge, v ktorej sa objavili aj ďalšie zvučné mená. Napriek generačnému rozdielu ostrieľaný harcovník Frešo spolupráci fandil a pochvaľoval si ju.

Skúsený gitarista sa počas svojej kariéry vyskytoval aj v blízkosti Mariána Vargu, zapojil sa tiež do projektu Martin Valihora All Stars Band a mal tak možnosť čerpať inšpiráciu od slovenskej hudobnej špičky. Zároveň mal možnosť do ich práce v rámci možností prispievať, čo mu viacerí oplatili hosťovaním na spomínanom sólovom debute. Skladby z neho boli odprezentované aj v zahraničných rádiách. Okrem spomínaných umelcov Marián Lucký počas svojej kariéry hral aj s ďalšími známymi hudobníkmi, ako sú Peci Uherčík, David Koller alebo Ali Caldwell.

Vypočujte si minuloročný album About Life:



Text: Peter Lehotský + TS
Foto: Marianlucky.com