V hudobnom klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom bude 23. novembra po 20:00 znieť brazílsky jazz a bossanova. Obľúbená partia projektu Džez v príbehoch/Noci s ikonami džezu predstaví život a tvorbu brazílskeho skladateľa, hudobníka a speváka Toma Jobima.

Jobimove skladby, plné obrazov brazílskej prírody a príbehov o láske, sa dodnes hrávajú v jazzových kluboch a na festivaloch po celom svete. Preslávili ich svojho času Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Carmen McRae, Joao Gilberto, Stan Getz, dnes aj Sting a mnoho vynikajúcich spevákov a inštrumentalistov.

Hudba Toma Jobima je známa aj z filmových produkcií. Napríklad skladba How insensitive bola lightmotívom filmu Davida Lyncha Lost Higway. "Do Blue Note sa už veľmi tešíme. Džez v príbehoch sme v tomto príjemnom klube uviedli v máji. Okrem skvelej atmosféry, ktorá mala divadelné čaro, bola aj návštevnosť dosť vysoká," hovorí autorka projektu Jana Gavačová, ktorá záujemcom odporúča rezervovať si miesto na sedenie.

Aj tento diel Džezu v príbehoch/Noci s ikonami džezu umožní divákovi nahliadnuť do príbehov, skrývajúcich sa za známymi džezovými štandardmi. Nadčasový a svetovo uznávaný repertoár spečatí vynikajúca kapela v zaujímavej zostave: Peter Preložník - klavír, Pavol Bereza - gitara, Martin Kapusník - kontrabas, Marián Ševčík – bicie a Eddy Portella - perkusie. Spievať budú Peter Lipa, Jana Gavačová, Adriena Bartošová a Samuel Hošek.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Jana Gavačová.

Súvisiaci interpreti: Peter Lipa