Už 13. decembra to v klube B72 rozbalia The Death Set. Koncom januára 2012 zasa poteší aj slovenských fanúšikov koncert Dropkick Murphys. Vstupenky na tieto podujatia sa na Slovensku predávajú exkluzívne v sieti Eventim.

Austrálčania The Death Set, ktorí nedávno vystúpili aj na zimnej edícii slovenského festivalu Pohoda, ukončia svoje európske turné práve koncertom vo Viedni. Na pomoc si vzali slovenskú kapelu Talkshow, s ktorou ich spája priateľstvo. "Chalani z The Death Set sa tešia z každého koncertu a vystúpenia si doslova užívajú. Veľmi sa tešíme, že na záver svojho turné si pozvali práve nás. Okrem hrania nás čaká pekelná žúrka," teší sa frontman slovenskej kapely Talkshow, ktorá má s hraním v zahraničí bohaté skúsenosti. V decembrovom programe viedenských koncertov svietia veľkým písmom aj FM Belfast či fenomén nielen v nemecky hovoriacich krajinách Die Fantastischen Vier.

The Death Set – Slap Slap Slap Pownd Up Down Snap

Ani po Novom roku však vo Viedni nuda nehrozí. Už 11. decembra sa do klubu Szene prídu ukázať A pale horse named death. Presne o 11 dní, 22. januára, sa do metropoly Rakúska vrátia aj slovenskí Talkshow. Tentokrát budú robiť spoločnosť štvorici z mesta Exeter na juhozápade Veľkej Británie - The Computers. Posledný januárový deň roku 2012 bude v hlavnom meste Rakúska patriť partii američanov Dropkick Murphys. Tradičný rock'n'roll so silným vplyvom írskych hudobných motívov dostal kapelu na výslnie aj vďaka filmom a hokeju. Ich skladba I'm Shipping Up To Boston je mimoriadne obľúbená medzi klubmi NHL.

Pravidelne ju počuť na zápasoch Boston Bruins, Buffalo Sabres, Detroit Red Wings, Los Angeles Kings, Annaheim Ducks, Vancouver Cannucks, Philadelphia Flyers či Chicago Blackhawks. Tá istá skladba zaznela aj vo filme The Departed režírovanom Martinom Scorsesem. Živé vystúpenia Dropkick Murphys sú živelným mixom bláznivej írsko-keltskej hudby s americkým rock'n'rollom a energického prejavu frontmana Kena Caseyho. Všetky vstupenky na podujatia Skalar music sa na Slovensku predávajú exkluzívne v sieti Eventim aj online na www.eventim.sk.

Dropkick Murphys – I'm Shipping Up To Boston

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz zo Skalar music.

Foto: Stanči Karellová - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Dropkick Murphys