Bratislavská rocková skupina Parketový Lev zverejnila animovaný videoklip k pesničke Moje dievča. Energická a chytľavá bigbítová vybrnkávačka je po skladbe To nie si ty druhou piesňou kapely, ktorá dostala aj vizuálnu podobu.

Autorom hravého a štýlového videa je animátor, dizajnér a art director Norbert Neuschl, známy aj ako basgitarista a vokalista bratislavskej skupiny King Shaolin.

"Už sa pomaly stáva pravidlom, že ma oslovujú kapely, v ktorých tvorbe sa objavuje nadhľad a humor, čo sa stalo aj tentokrát. Keď mi chalani poslali skladbu Moje dievča, hneď bolo jasné, že si tento projekt bude pýtať niečo netradičné. Takže som sa rozhodol koncepčne pracovať s témou sociálnych sietí a životného štýlu, ktorý môže byť z istého uhla pohľadu plytký, až primitívny. Čo je človek schopný urobiť, aby v tomto mediálnom priestore uverejnil niečo s potenciálom úspechu," približuje Neuschl motív videoklipu.


V tejto dobe, keď koncerty nefungujú, sú videoklipy ideálnym prostriedkom, ako sa môže kapela pripomenúť fanúšikom. V prípade animovaného videa zároveň platí, že môže vzniknúť počas akokoľvek prísnych opatrní. "Nemuseli sme zhromažďovať crew ako pri živom natáčaní a vyhli sme sa prípadným nepríjemnostiam v týchto časoch," upresňuje kapela.

Skupine Parketový Lev, ktorá funguje v zložení Ján (spev) a Jakub (gitara) Hrčkovci, basgitarista David "Dafy" Nemlaha a bubeník Alexander Oplt, sa tento rok napriek výraznej koncertnej absencii darí. Hudobníci sa tešia z vypredania limitovanej edície vinylovej platne vydanej českým vydavateľstvom PHR records. "Takisto sme milo prekvapení z obsadenia tretej priečky v autorskej súťaži Košický zlatý poklad. Naozaj sme to nečakali," dopĺňajú členovia skupiny. Napriek úspechom im však už hranie veľmi chýba a ako sa vyjadrili aj v našom nedávnom rozhovore, "koncertovanie je najviac, bez neho považujeme kapelu za zbytočnú".

Pesnička Moje dievča je posledným singlom z eponymného debutového albumu skupiny, ktorý vyšiel vo februári 2019. Momentálne už vzniká materiál k novému počinu, ktorý kapela plánuje vydať v roku 2021 a samozrejme verí aj v čo najskorší návrat na pódiá.

Vypočujte si album Parketový Lev na Bandcampe:



Zdroj: Parketový Lev (Hudba.sk edit)
Foto: Dorota Holubová