Big band Glenn Miller Orchestra predstaví na januárových koncertoch v Bratislave a Košiciach nový koncertný program In the Miller Mood, ku ktorému v januári zároveň vyjde rovnomenný album. Okrem Glenna Millera zaznejú aj typické skladby ďalších autorov ako Woody Herman, Count Basie, Harry James či speváčky Elly Fitzgerald.

Orchester nesúci odkaz legendárneho amerického skladateľa Glenna Millera vedený holandským kapelníkom Wilom Saldenom sa predstaví 10. januára v bratislavskom Istropolise a 23. januára v košickom Jumbo Centre. Začiatky koncertov sú stanovené na 19:30. Vstupenky na vystúpenie v hlavnom meste Slovenska sa predávajú za 35 až 45 eur. Lístky na koncert v Košiciach si záujemcovia môžu zakúpiť za 45 až 62 eur.

Glenn Miller Orchestra (pod vedením Wila Saldena) - Smile

Klavirista a spevák Wil Salden sa v Bratislave spoločne s pätnástimi hudobníkmi (basa, bicie nástroje, 5-krát saxofón/klarinet, 4-krát trúbka a 4-krát trombón) a speváčkou Miett Molnar ukázal už v januári 2010. Vypredané Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu si vtedy mohlo vypočuť skladby od Erskinea Hawkinsa, Colea Portera, Macka Gordona, Harryho Warrena, Vincenta Rosea a samozrejme aj od Glenna Millera. Na tom istom mieste big band vystúpil aj v januári 2011.

V novom koncertnom programe nebudú chýbať ani piesne ako Moonlight SerenadeA String of PearlsLittle Brown JugStairway to the Stars alebo Over the Rainbow.

Glenn Miller Orchestra (pod vedením Wila Saldena)

Glenn Miller Orchestra
 vznikol v roku 1938 a ihneď sa stal jedným z najpopulárnejších swingových orchestrov v Spojených štátoch amerických. Napriek faktu, že si Glenn Miller pre letecké nešťastie nad kanálom La Manche užíval svoju hviezdnu kariéru len necelých päť rokov, stal sa z neho najslávnejší šéf swingového orchestra, ktorý ani po sedemdesiatich rokoch nestratil na popularite. V súčasnosti toto zoskupenie hráva približne 180 vystúpení ročne.

Okrem orchestra Wila Saldena pôsobia na svete ešte dva orchestre, ktoré majú práve nazývať sa po Glennovi Millerovi. Jeden z nich pochádza z Veľkej Británie, ten druhý z USA.

Agentúru SITA informovala Tereza Mácová zo spoločnosti ArtsMarketing.CZ.

Zdroj: SITA
Foto: Glenn-miller-orchestra.de

Súvisiaci interpreti: Glenn Miller