Americká rapperka Azealia Banks opäť posunula vydanie debutového albumu s názvom Broke with Expensive Taste. Štúdiovka sa mala pôvodne dostať do predaja už v septembri 2012, no jej vydanie najprv odložila na január 2014 a teraz dokonca až na marec.

Dôvodom ďalšieho posunutia termínu je vraj zmena titulnej skladby, za ktorou stojí vydavateľstvo. "Label si to rozmyslel. Prvým singlom bude Chasing Time a nie Soda," prezradila 22-ročná rapperka počas hodiny otázok a odpovedí. Do konečnej podoby albumu sa navyše nedostala skladba Bizarra, ktorú Banks nahrala s formáciou Disclosure. Elektronické duo totiž rapperku urazilo v jednom z rozhovorov.

Azealia Banks skončila v ankete talentov BBC Sound of 2012 na treťom mieste, keď sa pred ňu dostali iba soulový spevák Michael Kiwanuka a americký skladateľ a spevák Frank Ocean. Jej debutový singel 212 je podľa internetového magazínu Pitchfork deviatou najlepšou piesňou roka 2011. Vyslúžila si zaň aj nomináciu na NME Award v kategórii Dancefloorová hymna.

Slovenskí fanúšikovia a fanúšičky ju budú môcť naživo vidieť na 18. ročníku multižánrového festivalu Pohoda, ktorý sa bude konať od 10. do 12. júla v Trenčíne.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/azealiabanksmusic

Súvisiaci interpreti: Azealia Banks