Rok po návrate na hudobnú scénu, úspechu singlov Kričíme na deti a Mladí otcovia a novembrovom hite Vata 1 sa nadžánrová superskupina ukázala zas v novom svetle. Keďže ide o Zlokot v polohe, v akej ste ho ešte nepočuli a nevideli, Štedrý deň bol ideálnym dňom na zverejnenie skladby Doják spolu s videoklipom, v ktorom si okrem Lyrika zahrala tanečnica Soňa Ferienčíková.

Skladba je minimalistická a hlavným hudobným nástrojom je tentokrát harmónium. "Stanka chcela romantický trek, vraj niečo ako Rauš, tak sme ho spravili. Poriadny Doják. Ako som písal text do podmanivého harmónia, vykvitla tam idea, že tej blízkej osobe recitujem báseň. Som rád, že s použitím svojej básne Dívam sa súhlasila úžasná poetka Mila Haugová, ktorej tvorbu veľmi obdivujem," hovorí Lyrik.

"Frajerskou súčasťou singla je 'urob si sám' videoklip. Vymysleli sme ho s kamoškou a skvelou výtvarníčkou Patríciou Koyšovou, ktorá to celé nakrútila na jeden záber na mobil v jej peknom ateliéri. Som fakt rád, že s účinkovaním súhlasila fantastická súčasná tanečnica a choreografka Soňa Ferienčíková, ktorej umenie pretavené do performancií a všakovakých projektov už roky silno uznávam," dodáva frontman kapely.

Zlokot s novinkou, ktorá vybočuje z doterajšej tvorby kapely, pokračuje vo svojom jedinečnom hudobnom príbehu, vytvárajúc niečo viac než len skladby – tvorí autentický hudobný zážitok, ktorý oslovuje srdcia fanúšikov. Tí sa v roku 2024 môžu tešiť na ďalšie novinky, kapela totiž usilovne pracuje na novom albume.

Nový singel Doják je k dispozícii na všetkých hudobných platformách.

Redakciu za kapelu Zlokot informovala Stanka Apfelová. Správu sme upravili.