Máte svoj obľúbený rok, v ktorom vyšla kopa nových albumov, na ktoré sa nezabúda? Albumov s rovnakým dátumom vydania, z úplne odlišných žánrových chlievikov? Možno takým bude aj rok dvetisíctrinásty. Štatistiky a plány vyzerajú výborne, no všeličo sa môže zmeniť. Stačí vám na to jeden skúter.

Čakal by niekto, že by sme sa už tento rok dočkali nového albumu od legendárnych Slayer? Podľa slov ich gitaristu Kerryho Kinga by to mohla byť pravda. Pozerajte celé interview, v ktorom si Kerry pustil hubu na špacír. Nové info vám prinesieme (snáď) už čoskoro. (pm)


Ešte o trochu lepšie sú na tom (fanúšikovia) Black Sabbath. Ich album 13 je už nahratý. A navyše v novembri a decembri vraj zavítajú aj na starý kontinent. A kto by si nechal ujsť ich koncert? (pm)


Naopak o trochu ďalej ku svojmu piatemu albumu má kapela Tool. Jeden z ich členov mal nehodu na svojom skútri a vážne sa zranil (zlomené rebrá a vykĺbené rameno), čo prípravy albumu predĺži. Takže môžeme čakať ďalej. A aké z toho plynie ponaučenie? Nejazdite na skútri, keď je poľadovica. (pm)


Dream Theater ukázali trailer na nové DVDčko Live in Luna Park. Pôjde o záznam z dvoch koncertov v Južnej Amerike, ktoré zahrali v rámci 15 mesačného svetového turné. Záznam bude k dispozícii od mája. (ak)


Inak, americkí refrénoví alternatívci Drowning Pool budú tiež tento rok vydávať. Pod názvom Resilience bude od 2. apríla píliť uši všetkým arénového-hard-rocku-chtivým. (ak)

Bad Religion sú späť. S novým songom sa objavili aj v jednej americkej televízii. Keďže je ale tento záznam sprístupnený iba v Ú-eS-Á, pozrite si ho aspoň v tomto amatérskom videu. Volá sa Past is Dead. (pm)


Vypočujte si nový singel od introvertov Intronaut. Milk Leg má krásny artwork, ktorý vás zožerie a znie... no ako Intronaut. Preklikom na sever Invisible Oranges zistíte o čom kecám. (ak)

Moji obľúbení krakowčania Disperse zavesili novú pesničku. Ich druhý album vyjde u Season of Mist a chlapci chcú ísť s dobou. Do svojho zvuku pridali djentové gitarové postupy, no nezabudli na svoj vlastný ksicht. Počúvajte Unbroken Shiver z albumu Living Mirrors. 15. február to istí. (ak)


A ešte jedna z Poľska. Blackmetalisti Behemoth sú kapela, o ktorej keď sa niečo píše, zvyčajne to má bližšie k bulváru, než k hudbe. Táto správa tiež nebude o muzike. Poľská firma Game Over Cycles, ktorá sa zaoberá konštrukciou motocyklov, dáva dokopy prototyp stroja, endorsovaného práve Behemothom. Behemoth Bike bude vraj silná a temná mašina, s jedinečnými parametrami a bezkonkurenčným airbrushom. Kapela bude motorku predávať v merch stánkoch od mája tohto roka. Pozrite si teaser. (ak)

Nórski lesní muži Kvelertak ukázali obal novinky Meir, ich druhého albumu, ktorý vyjde u Roadrunner Records 25. marca. Autorom je John Baizley, inak gitarista Baroness, ktorý pre kapelu kreslil už v minulosti. Jeho štýl je nezameniteľný a nájsť ho môžete u množstva dobrých metalových albumov. (ak)

Nové videá: How to Destroy AngelsHow Long?, SoundgardenBy Crooked Steps, Drowning PoolOne Finger and a Fist (lyric video), Alkaline TrioI Wanna Be a Warhol (lyric video), Killswitch EngageIn Due Time (audio), Matt Heafy – Harvest (Opeth cover)


Na záver si pozrite, čo dokáže dvojica 11-ročných chalanov. Duo Unlocking the Truth. (pm)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak)
Foto: Igor Daniš

Súvisiaci interpreti: Black Sabbath, Slayer