Členovia formácie The Cure oznámili, že by v priebehu tohto roka chceli vydať nový album. Okrem neho by sa na trhu mala objaviť aj séria koncertných DVD.

Štrnásty štúdiový album The Cure bude niesť názov 4:14 Scream. Ten je narážkou na zatiaľ ostatnú nahrávku 4:13 Dream, ktorú formácia vydala v roku 2008.

Kapela okrem toho oznámila, že by na nadchádzajúcich koncertoch chcela kompletne odohrať trojicu zatiaľ bližšie nešpecifikovaných albumov. Skupina takýmto spôsobom už v minulosti vyskladala svoje vystúpenia z nahrávok Pornography, Disintegration a Bloodflowers, či Three Imaginary Boys, Seventeen Seconds a Faith.


The Cure sa sformovali v roku 1976. O tri roky neskôr vydali debutový album Three Imaginary Boys (1979), ktorý vyšiel v USA v pozmenenej verzii o rok neskôr pod názvom Boys Don't Cry (1980). V 80. rokoch sa skupina prezentovala siedmimi štúdiovkami s takými hitmi ako The Lovecats, Close to Me, Just Like Heaven, Lullaby alebo Lovesong. Poznávacím znamením kapely bol ich zakladateľ a frontman Robert Smith s výzorom nožnicovorukého Edwarda.

Koncom 80. a začiatkom 90. rokov dosiahli The Cure svoju najväčšiu slávu. S nahrávkou Wish (1992) dobyli britský albumový rebríček, pričom v americkom to dotiahli na druhé miesto. V polovici 90. rokov mala skupina personálne problémy, ktoré vyústili do odchodu gitaristu Porla Thompsona a bubeníka Borisa Williamsa. V rôznych zostavách The Cure následne vydali albumy Wild Mood Swings (1996), Bloodflowers (2000), The Cure (2004) a 4:13 Dream (2008).

Zdroj: Nme.com, SITA
Foto: Thecure.com

Súvisiaci interpreti: Cure