Energickým a chytľavým singlom Everything’s Electric ohlasuje niekdajší člen slávnych Oasis vydanie tretej sólovej platne C'mon You Know. Na nahrávke sa podieľal spevákov dvorný producent Greg Kurstin ale aj ďalší slávny hudobník, ktorého meno možno niektorých fanúšikov prekvapilo, no vlastne by nemalo.

Je ním Dave Grohl, ktorý je spoluautorom skladby a hrá v nej na bicie. Liam Gallagher sa s ním stretol, keď Oasis a Foo Fighters pred mnohými rokmi odohrali spoločne niekoľko koncertov. Zhruba rovnako staré sú aj špekulácie o tom, že sa tieto dve rockové hviezdy 90. rokov stretli v štúdiu a pripravujú spoločný projekt. Faktom je, že nikdy netajili vzájomnú náklonnosť. V roku 2019 ju Foo Fighters prejavili na festivale v britskom Readingu, kde vyzývali fanúšikov k podpísaniu petície na obnovenie Oasis.

Liam Gallagher predstaví singel Everything's Electric prvýkrát naživo už budúci týždeň na udeľovaní cien BRIT Awards. V lete sa potom spevák objaví na pódiách v Manchestri, Belfaste, Glasgowe a legendárnom Knebworth parku, kde sa v roku 1996 počas dvoch dní stretlo na koncertoch 250-tisíc priaznivcov Oasis. Liam tam odohrá dva vypredané koncerty, ktorý budú najväčšími v jeho sólovej kariére.

A aká je samotná skladba? Hneď od začiatku v nej vládnu ostrejšie gitary vo svižnom tempe, v slohách a inštrumentálnych pasážach je Grohlov vplyv jednoznačne cítiť. Gallagherov hlas je však natoľko signifikantný, že vo finále novinka aj tak znie ako pesnička od Oasis. Výrazne k tomu prispieva aj aranžmán (pred)refrénu, v ktorom zvuk violončela (alebo Mellotronu) nápadne pripomína refrén notoricky známeho hitu Wonderwall. Podľa autorov je však inšpirovaná skladbami Sabotage od Beastie Boys a Gimme Shelter od The Rolling Stones.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Správu sme upravili a doplnili (posledný odstavec: Patrik Marflák).

Foto: Greg Williams

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters, Oasis