Houba po 3 rokoch vydáva ďalšiu novinku na vinyle. Tentokrát sa jedná o kompilačný album, ktorý okrem 4 nových obsahuje aj 12 skladieb, ktoré nevyšli na radových albumoch. Novinka sa volá Svět sám pro sebe 2004–2022 a rozsiahly booklet albumu ilustroval Adam Václav z kapely Sorry Holka.


"Postupne chystáme nový radový album, ale aby sme čakanie skrátili, rozhodli sme sa niektoré nové skladby uviesť na túto kompilačnú platňu. Tie nové piesne ukazujú smer, ktorým sa budeme vydávať. Možno je to menej naštvané ako posledná nahrávka Ničeho nelitujem, ale tak to teraz cítime," hovorí Martíček, basgitarista kapely.

Na albume ale nenájdeme len nové piesne, ale aj skladby, ktoré boli súčasťou splitka s poľskými Leniwiec z roku 2004, splitka s Punk Floidom z roku 2010. Kompiláciu dopĺňa populárna skladba Polština pro samouky z roku 2013 a dva ďalšie bonusy z roku 2022. "Na záver nájdte dve bonusové skladby, ktoré vznikli až v štúdiu ExAvik. Sú to vlastne také rarity, ktoré možno niekedy zahráme aj naživo, uvidíme, s akým sa stretnú alebo nestretnú záujmom," dopĺňa Martíček.

O remastering starých trackov sa opäť postaral Přemysl Hass, nahrávalo sa v klatovskom ExAviku a mix a mastering nových songov pre kapelu opäť zaistil Paul Miner v kalifornskom Buzzbomb štúdiu.

Nový album kapela predstaví na jarných koncertoch, ktoré absolvje po boku pražských Nežfaleš. "Po 4 rokoch sme sa opäť dohodli na spoločných koncertoch. Toto ale bude prvé ucelené tour, kde budete počuť naozaj plnohodnotné sety oboch kapiel, niekde s nami zahrajú Louty, inde napríklad Garage Rattlesnakes, krstiť budeme všade," dodáva Martíček.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu Houba Martin Nosek.

Súvisiaci interpreti: Houba