Držiteľka ceny Grammy, speváčka a skladateľka Solange Knowles vydala svoj nový štúdiový album When I Get Home. Solange tak prekvapila fanúšikov, kedže nahrávka vyšla bez akýchkoľvek predchádzajúcich upozornení. Na albume spolupracoval aj Pharrell Williams.

Album When I Get Home skúma originalitu, pýta sa na otázky, ako veľa z nás si nesieme evolúciou so sebou, alebo koľko toho v priebehu histórie odkladáme. Solange Knowles sa vracia do Third Ward Houston, aby si na tieto otázky odpovedala. Album si celý napísala, zprodukovala a naspievala. K spolupráci si však prizvala aj množstvo hostí vrátane Pharrella WilliamsaJohna Keya, Johna Carrol KirbyhoJamireho Williamsa a skvelých muzikantov ako SamphaTyler, the Creator, Panda BearMetro BoominThe-Dream či Scarface.

"Najlepšie je pre mňa, ak si pozvem ľudí do priestoru a poviem proste rob. Môže trvať šesť hodín, kým nájdem jednu vec a poviem si, ok, toto môže rošíriť význam toho, čo som chcela dosiahnuť," uviedla Solange v rozhovore pre Pitchfork.  


Tento album reprezentuje ďalšiu fázu vývoja speváčky na jej umeleckej ceste. S albumom A Seat at the Table chcela veľmi veľa vypovedať, jej novinka je v tomto smere celkom iná. "Pri tomto albume som mala veľmi veľa pocitov. Slová by mohli byť obmedzujúce pri tom, čo som potrebovala cítiť a vyjadriť. Je to pre mňa vo zvukoch," dodala Solange, ktorá so svojím predchádzajúcim albumom absolvovala sériu vypredaných koncertov na legendárnych miestach po celom svete, vrátane Radio City Music Hall, the Kennedy Center a Sydney Opera House.

Album sa už dostal pod palbu kritikov v pozitívnom zmysle. Denník Los Angeles Times ho označil za pozoruhodný, pričom málokedy berie poslucháča tam, kde by to očakával. Pozitívne sa o nahrávke vyjadril aj Variety. "When I Get Home je náročný a uspokojivý nástupca A Seat at the Table, ktorý pravdepodobne rozruší niektorých fanúšikov, ale prekvapí a pritiahne mnohých ďalších." O nahrávke sa vlažnejšie vyjadruje britský Guardian, ktorý hovorí, že sa môžeme stratiť v hmlistých víziách Solange. 


Redakciu Hudba.sk informovalo vydavateľstvo Sony Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. 

Foto: facebook.com/solange

Súvisiaci interpreti: Solange