Po úspešnej januárovej premiére pripravuje bratislavské Kultúrne centrum Dunaj druhé vydanie akcie Swing Time. Fanúšikovia sa môžu opäť tešiť na zaujímavý koncert, tanečné sety plné swingových rytmov a výminočnú atmosféru jednej z najzaujímavejších ér hudobnej histórie.

"Deti osemdesiatych rokov" dobrovoľne oblečené v elegantných oblekoch a večerných róbach, vzduch pretkaný dobovou atmosférou a drevené parkety skrývajúce nespočetné množstvo tanečných krokov - presne tak vyzerala januárová "swingová tančiareň", ktorá prekročila všetky očakávania. Dôkazom boli rady postávajúce počas celého večera pred vchodom do Dunaja (a veru niektorí sa dnu ani nedostali), no najmä nadšené reakcie návštevníkov na bohatý program.

Pokračovanie tejto úspešnej noci sa uskutoční 20. apríla na rovnakom mieste a organizátori nechcú podliezť nastavenú latku. Svedčí o tom najmä hudobný program, ktorý ponúkne koncert Swing Society Orchestra, s ktorým vystúpi charizmatický herec, spevák, klavirista a skladateľ Dano Heriban. Väčšinu ich koncertného repertoáru budú tvoriť piesne, ktoré boli v časoch swingu veľmi populárne, uvedú však aj novú spoločnú skladbu.

"Swing Time v KC Dunaj sa mi veľmi páči a držím tomuto podujatiu palce do budúcnosti. Je dôležité, aby sa takéto podujatia organizovali častejšie, lebo hlavne cez podobné akcie môžu mladí ľudia spoznať a začať si vážiť tradičné hodnoty živej hudby, ktoré sa zásluhou rôznych okolností vytratili z bratislavského kultúrneho a spoločenského života," hovorí Jozef Chorvát, kapelník big bandu Swing Society Orchestra, ktorý práve oslavuje päťročnicu.

Na druhom Swing Time zahrajú aj GramoPHON Brothers, ktorí namiešajú správny pomer swingu, jazzu a foxtrotu, a na záver ponúkne nádielku súčasného electro-swingu DJ Papa Django.

Výnimočnú atmosféru však nebude tvoriť len hudba, ale každý detail. Pred vchodom bude návštevníkov čakať červený koberec, cestu výťahom spríjemní téma z Krstného otca v podaní nadaného huslistu, môžete si zahrať nebezpečnú ruletu, skúsiť šťastie a vyhrať o luxusnú večeru pre dvoch či vychutnať si špeciálne drinky.

Tradično-netradičný skorý začiatok celého podujatia bude opäť patriť tanečnému workshopu, na ktorom sa záujemcovia naučia kroky, ktoré by mali vedieť, ak sa vo víre swingu nechcú na parkete nechať zahanbiť. V neposlednom rade dámy konečne dostanú príležitosť odhodiť všednosť šiat pracovného dňa a obliecť si nádherné šaty, páni zase využijú obleky zavesené na poslednom ramienku v šatníku. 

Od atmosféry až po každý detail, Swing Time ani tentoraz nenechá nič na náhodu:

~ červený koberec, dobová výzdoba a atmosféra
~ živá hudba - tanečný orchester Swing Society Orchestra s hosťom Danom Heribanom
~ tanečná škola - lektori z klubu Charlie Dance Studio (www.charlie.sk) vám predvedú a naučia vás, ako tancovať swing
~ dress code - dámy v elegantných šatách, páni s motýlikom a cylindrom alebo aj bez, no hlavne v oblekoch
~ mini casino - chutné žetóny v hodnote lístka - ruleta, poker, vyšší a nižší
~ zaujímavosti z rukáva šarmantného kúzelníka
~ šou dvoch tanečníkov Tap Guys (www.tapguys.sk), ktorí prestepovali už veľký kus sveta
~ liftboy hrajúci na husle
~ špeciálne drinky - Bronx, Manhattan Cooler, Long Island Ice Tea
~ súťaž o romantickú večeru v luxusnej reštaurácii
~ tematické spoločenské a počítačové hry
~ projekcia: VJ Bocca

Swing Time v KC Dunaj
piatok 20. apríl, štart: 18:00
Vstupné: 9 € v predpredaji (každý deň po 16:00 v KC Dunaj)

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Zuzana Sotáková, PR manažérka podujatia. Viac na oficiálnej stránke swingtime.sk a na Facebook stránke podujatia.

Súvisiaci interpreti: Swing Society Orchestra