Kanadský hudobník Bryan Adams sa na jeseň vráti do Košíc. Populárny muzikant o tom informoval dnes prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Lístky budú v predaji od piatka 8. apríla, koncert sa uskutoční presne o pol roka neskôr - 8. októbra v Steel Aréne.

Okrem Košíc zverejnil Bryan Adams aj termíny koncertov Prahe a Budapešti. V hlavnom meste Českej republiky zahrá 5. októbra v O2 aréne a v maďarskej metropole 9. októbra v BudapestArene. Spevák už predtým informoval, že sa v rámci Get Up Tour predvedie aj 31. mája vo Viedni. Do Košíc sa vráti po 10 rokoch, na Slovensko po štyroch - naposledy u nás koncertoval v roku 2012 v bratislavskom NTC.

Na koncertoch zaznejú okrem známych hitov aj novinky z jeho minuloročného trinásteho albumu Get Up, z ktorého pochádzajú single Brand New Day, You Belong to Me a Do What You Gotta Do. Na poslednej menovanej autorsky spolupracoval s Jeffom Lynneom (Electric Light Orchestra). Aj vám pripomenula Mekyho skladbu Možno sa ti zdá?


56-ročný spevák, multiinštrumentalista a skladateľ debutoval v roku 1980 eponymným albumom. V roku 1992 získal Grammy za skladbu (Everything I Do) I Do It For You, ktorá bola súčasťou soundtracku filmu Robin Hood - Kráľ zbojníkov (1991). Medzi jeho najväčšie hity patria okrem spomenutej balady aj skladby ako Run To You, Heaven, Summer Of '69, Please Forgive Me, All For Love (feat. Rod Stewart a Sting), Have You Ever Really Loved A Woman?, I Finally Found Someone (feat. Barbra Streisand), When You're Gone (feat. Melanie C), Cloud Number Nine, The Best Of Me, Don't Give Up (feat. Chican) či Here I Am.

Trikrát ho nominovali na Oscara a päťkrát na Zlatý glóbus, no ani jednu z týchto cien zatiaľ nezískal. Od marca 2011 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Pri jej slávnostnom odhaľovaní ho sprevádzala hokejová legenda Wayne Gretzky. V roku 2012 vydal knihu fotografií Exposed.


Text: Hudba.sk + SITA (Bryanadams.com, archív)
Foto: SITA/Marián Peiger

Súvisiaci interpreti: Bryan Adams