Islandská speváčka Björk zverejnila videoklip k piesni Notget. O réžiu klipu, v ktorom sa 51-ročná interpretka premení na "žiariacu bytosť", sa postarali Warren Du Preez a Nick Thornton Jones.

Skladba pochádza z albumu Vulnicura, ktorý vyšiel ešte v januári 2015. Nahrávka obsahuje celkovo deväť piesní, z ktorých vydala ako videosingle aj piesne Stonemilker alebo Lionsong. Speváčkin spolupracovník Andrew Thomas Huang v nedávnom rozhovore pre magazín The Fader prezradil, že rodáčka z Reykjavíku už pripravuje ďalší album.

"Chceme rozvíjať to, čo sme začali na albume Vulnicura, ktorý bol veľmi osobný a introspektívny. Môžem prezradiť, že nový album sa bude zaoberať budúcnosťou plnou nádeje, a to, myslím si, v súčasnosti potrebujeme. Som z toho nadšený. Pravdepodobne tiež využijeme viac mojich vizuálnych efektov," uviedol Huang.


Björk sa na hudobnej scéne pohybuje už od roku 1977, keď iba ako 12-ročná vydala svoj eponymný debutový album. Paradoxne až svoju druhú štúdiovku z roku 1993 nazvala Debut a následne s ňou zaznamenala medzinárodný úspech. Nasledovali nahrávky Post (1995), Homogenic (1997), Vespertine (2001), Medúlla (2004), Volta (2007), Biophilia (2011) a spomínaná Vulnicura. Postarala sa aj o soundtracky snímok Tanečnica v tme (2000) a Drawing Restraint 9 (2005), pričom v oboch filmoch si aj zahrala.

Za skladbu I've Seen It All z prvého menovaného titulu získala nomináciu na Oscara. Na konte má aj 14 nominácií na Grammy, no ani jednu z nich sa jej nepodarilo premeniť na víťazstvo. Medzi jej najznámejšie skladby patria Isobel, Human Behaviour, Hyperballad, All Is Full Of Love, Big Time Sensuality alebo Army Of Me



Zdroj: SITA
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Björk