Hudobník Tomáš Moravanský, známy pod pseudonynom Panáčik, tento rok prinesie nový album, na ktorom pracuje už od jari 2014. Dve skladby z neho už predstavil postupne od minulého leta, teraz pridáva tretiu, ktorú zverejnil spolu s videoklipom.

Ako prvú ukážku svojej tvorby zverejnil Panáčik singel Román, ktorý možno počuť vo vysielaní Rádia_FM a českého Rádia Wave. Ďalšiu skladbu Po chodníku skáče už predstavil aj s vizuálnou podobou. Tá zároveň naznačila, ako bude vyzerať živé prevedenie. Panáčik na ňom spolupracuje s divadelno-tanečným spolkom ZDRUHESTRANY, ktorý sa už etabloval na jeho kapelu, a ktorého členovia, resp. členky ho sprevádzajú aj v najnovšom klipe Vrkoče.


"Skladba vo svojom texte odráža platonické poňatie fyzickosti v kontraste s pohybovou strohosťou vizuálnej prezentácie v duchu romantického konceptualizmu. Fiktívny svet naráža na ten reálny a odkazy skladby Vrkoče sa prelínajú celou doskou, rovnako ako jej kontexty sa v piesni spätne parafrázujú v iných súvislostiach a obrazoch," uvádza Panáčik v tlačovej správe k novinke.

Album O vyjde na jeseň tohto roku. Panáčik ho však predstaví naživo už skôr. Premiéra doteraz nepočutých skladieb sa odohrá už 4. mája v brnianskom Kabinete múz. Chystajú sa aj ďalšie koncerty a v lete bude možné Panáčika vidieť aj na českých a slovenských festivaloch.


Zdroj: Panáčik