Skladba Baller je jednou z deviatich pesničiek z Puertovho najnovšieho EP Expanzia. Je to zároveň jediná reggaetonová skladba z projektu, ktorá nadväzuje na spevákovu predošlú latino tvorbu. Zároveň ňou Puerto otvára novú kapitolu a dáva tak fanúšikom ochutnávku toho, čo tento rok ešte príde.


"Spomedzi všetkých skladieb z EP Expanzia sme Baller vybrali s režisérom Michalom "Romeom" Dvořákom ako najvhodnejšiu na natočenie videoklipu, nakoľko je fresh, zábavná, živá, jednoduchá a dokonalá na príchod jari," hovorí František Churý alias Puerto.

Na nakrúcanie vybral Romeo Valenciu, prístavné mesto v Španielsku, známe aj pre svoju modernú architektúru. Spevák však priznáva, že toho v meste veľa vidieť nestihli. "Na realizáciu videa sme mali necelé dva dni, takže išlo čisto o pracovnú záležitosť. Popri natáčaní sme však mali možnosť vidieť múzeum Mesto umení a vied (Ciudad de las Artes y las Ciencias) od architekta Santiaga Calatravu."


"Najvtipnejší a najlepší moment pre mňa osobne bol, keď nás Romeo ráno prebudil so slovami, že musíme stihnúť ranné slnko a zohnať psa od niekoho z ulice. Už hodinu nato som uprostred palmovej aleje stál s kávou v jednej ruke a s vodítkom so psom v druhej. Všetko sa dialo rýchlo, doslova sa realita skladala podla našich predstáv. Dokonale zapadla moja veta zo skladby 'celú realitu pretváram' a do toho som rapoval na ulici v druhej slohe 'robíme si latte macchiato', pričom som sa dozvedel, že pes na vodítku sa volá Latte," dodáva Puerto s úsmevom.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytli Krištof Budke a Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili.