Očakávaný duet speváčky Celeste Buckingham a rapera Majka Spirita mal v piatok svoju premiéru. Dvojica ukázala, že aj na Slovensku môže vzniknúť hit porovnateľný so svetovou produkciou. V tomto prípade jednoznačne platí, že menej je viac.

Singel I Was Wrong, ktorý Majk Spirit odpremiéroval v deň 18. narodenín Celeste Buckingham (3.5.), dostal svoju finálnu podobu v nahrávacom štúdiu Littlebeat pod taktovkou producentského dua Martin Šrámek a Andrej Hruška, ktoré si spravilo na scéne meno vďaka Celestinmu debutu Don't Look Back (2012).

Výrazný klavírny podmaz a absolútne presvedčivé výkony oboch interpretov sú zárukou toho, že táto pieseň bude znieť v slovenských rádiách ešte mnohokrát. A je zrejme len otázkou času, kedy sa Celeste Buckingham výraznejšie presadí aj v zámorí. S takýmto skladateľským talentom je na najlepšej ceste k tomu, aby sa zaradila medzi hviezdy súčasného popu.


Duet I Was Wrong zaznie prvýkrát naživo 31. mája na veľkom narodeninovom dvojkoncerte Majka Spirita a Celeste Buckingham v bratislavskej Refinery Gallery. Po niekoľkomesačnej koncertnej prestávke si bude môcť Celeste naživo pozrieť a vypočuť až dvetisíc fanúšikov. Okrem koncertu ich čaká aj exluzívna premiéra videoklipu. Ten dvojica nakrútila len pred pár dňami v USA pod režisérskou taktovkou Jiřího Marshala, známeho vďaka spolupráci s úspešnou českou kapelou Charlie Straight.

"Klip sa nakrúcal v Kalifornii v oblastiach Santa Monica, Venice, Malibu a Downtown Los Angeles," vysvetľuje Majkov manažér Michal Matejovič. "Mnohé zábery boli realizované aj v odľahlých oblastiach, Death Valley a Palm Springs. Presúvanie sa medzi jednotlivými lokáciami v oblasti Los Angeles nebolo vzhľadom na rozlohu mesta vôbec jednoduché. Majkovi aj Celeste patrí uznanie celého štábu za to, ako sa tejto výzvy zhostili."

Napriek náročnosti si nakrúcanie pochvaľujú i samotní hlavní aktéri: "Natáčanie so Celeste malo super atmosféru, napriek tomu, že bolo fyzicky náročné. Bolo tam mnoho komplikovaných scén, na púšti vo veľkých horúčavách alebo naopak v studenom Pacifiku. Bol som prekvapený, aká bola Celeste statočná. Do klipu bolo vložené množstvo energie. Spravili sme silnú a výnimočnú skladbu, ktorá si zaslúži výnimočné vizuálne spracovanie," hovorí Majk Spirit. "Chceli sme spolu vytvoriť niečo jedinečné, niečo iné a niečo, čo naozaj vysvetlí význam piesne," dodala Celeste Buckingham.

Text: Hudba.sk, archív
Foto: Jiří Marshal

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham, Majk Spirit